På scenen under Nordiske Mediedager i formiddag, slapp konsernsjef Rolv Erik Ryssdal nyheten om at Schibsteds største norske mediehus skal lage en nyhetskanal for lineære sendinger. Kanalen har en planlagt sendestart 1. november på Canal Digitals tv-plattformer.

Les mer:

- VG lanserer nyhetskanal

Etter det Kampanje kjenner til vil VG selge tradisjonell tv-reklame på den nye tv-kanalen sin. I tillegg vil også VG få distribusjonsinntekter fra Telenors tv-distributør, Canal Digital.

- Vår satsing til nå har dreid seg om å gå direkte når hendelser skjer og å være ved hendelsene lenge. Dette blir ikke en kanal som har programtablå i tradisjonell forstand. Hele vår tilnærming til dette er jo at vår strategi skal være digital først. De store kringkasterne har en stor business å forsvare, vår inngang er at vi må prøve å gjøre dette på vår måte, sier adminstrerende direktør Torry Pedersen i VG til Kampanje.

Han vil ikke kalle satsingen for en direkte konkurrent til TV 2 Nyhetskanalen.

- Vi vil dekke litt ulike ting. Nyhetskanalen er ofte en tablålagt kanal. Hvis vi ser på den seingen vi har til nå, så er den betydelig yngre. Vi starter ikke dette for å være konkurrenter til andre enn oss selv. Vi ønker å bygge et nytt strategisk bein, og da er levende bilder helt sentralt for oss.

- Hvor mye regner dere med å selge reklame for?

- Det tror jeg til å begynne med er relativt beskjedne beløp. Vi har god tradisjon i VG for å være beskjedne i budsjettprosessen.

TV 2: - Føler oss trygge
Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2 er ikke overrasket over at de møter konkurranse også på den lineære tv-plattformen.

- Dette har vi visst om i ganske lang tid. Papir dør og folk ser mer tv og video enn noen gang. At papiravisene ønsker å lage det eneste som er mulig å tjene penger på, nemlig video, er ikke overraskende. Det forstår vi veldig godt, sier han til Kampanje.

- Vi lever av å konkurrere, og konkurrenter har vi hatt i over 20 år, så jeg kan ikke si annet enn å ønske VG lykke til.

Om VGTV vil bli en rell utfordrer til Nyhetskanalen, sier han følgende:

- Nyhetskanalen er åtte år og mange kanaler har kommet og gått i løpet av de åtte årene, mens Nyhetskanalen bare vokser og kommer til å sette ny rekord i 2014. Vi føler oss veldig trygge på vårt eget produkt.

- Får en konkurrent
Heller ikke NRKs nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk er overrasket over satsingen.

- Det overrasker ikke meg. Vi har lenge sett hva Schibsted har fått til med VGTV og at vi er i ferd med å få en konkurrent her på dette området, sier Kalbakk.

NRK-sjefen sier allmennkringkasteren «bare må jobbe på videre» for å møte den nye konkurransen.

- Vi må jobbe videre med nettilbudet vårt, men for publikum vil dette oppleves som at tilbudet blir enda bredere.

- Kan Schibsted true NRK og TV 2s nyhetsdominans på tv?

- Det vil komme som et tillegg. Enkeltstående tilbud fra nettet tror jeg ikke vil konkurrere med hovedsendingene våre, sier Kalbakk.