- Jeg gleder meg veldig mye til å bygge opp jobben som språksjef i NRK. Jeg brenner for godt språk og god språkrøkt, sier Ragnhild Bjørge (36).

Hun er ansatt i den nyopprettede stillingen som språksjef i NRK. Bjørge har de siste seks årene arbeidet som journalist i NRK, mesteparten av tiden i nyhetsavdelingen på Marienlyst, hvor hun blant annet har vært reporter, planlegger, vaktsjef og programleder i Dagsnytt. Hun har de siste årene vært språkkontakt i nyhetsavdelingen.

- Både ledere og medarbeidere er engasjert i språkbruk. Det gjelder både hva som er rett språk og ikke, og det gjelder arbeidet med å frigjøre seg fra kildespråk. Jeg mener det er en styrke for NRK at det er gitt rom for dialektbruk, sier Bjørge til NRK.

Bjørge har en mastergrad i nynorsk skriftkultur og mellomfag i statsvitenskap. Hun har vært politisk rådgiver i Noregs Mållag og var tidlig i sin karriere daglig leder i Norsk Målungdom. Hun har vært praktikant ved Nynorsk Mediesenter i Førde og arbeidet ved distriktskontorene i Sogn og Fjordane og Hordaland.

- Bjørge vil kunne organisere språkarbeidet i NRK på en god måte. Hun skal jobbe opp mot språkstyret og finne gode løsninger for god språkrøkt i alle redaksjoner over hele landet. Bjørge er faglig sterk, engasjert og vil kunne skape entusiasme og oppmerksomhet rundt språk i og utenfor NRK, sier distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen i NRK.

Hun sier det nå diskuteres om språksjefen skal rapportere til den nyopprettede nyhetsdivisjonen eller til distriktsdivisjonen.

- Det er en beslutning vi skal ta rundt kringkastingssjefens bord i løpet av kort tid, sier Gynnild-Johnsen.

Det var 27 søkere til stillingen som språksjef i NRK. Blant dem var Randi Lillealtern, medlem av det nedlagte språkutvalget i NRK og tidligere programleder av «Språkteigen», og Lars Aarønæs, som står bak Språkspalta i fagbladet Journalisten.