Vårsesongen 2013 er i ferd med å føye seg inn i en lang rekke krisesesonger for TV3. Onsdagens premiere på nysatsingen «Mitt livs publikum» samlet bare 60.000 seere i konkurranse med «Amazing Race» på TV 2 og «En ny start» på TVNorge.

Andelen ble på 3,8 prosent blant alle tv-seere over 12 år og 10 prosent kommersiell andel blant tv-seere mellom 15 og 49 år.

Programdirektør Åse Bendiksen har likevel tro på konseptet.

- «Mitt livs publikum» ble godt mottatt av både pressen og seerne, med terningkast fem i Dagbladet og veldig mange gode tilbakemeldinger på sosiale medier. Programmet er annerledes og nyskapende, og vi synes det fortjener høyere seertall. De som så programmet, likte åpenbart det de så. Det tar tid å etablere nye konsepter hos seerne, så vi er svært spente på fortsettelsen, sier hun i en kommentar.

Les også:

Hakk i hæl-tv blir varmt mottatt

- Klarer ikke å løfte kanalen
Heller ikke tirsdagens premiere på «Sex dager» ble en stor suksess, men sex-hjelpen samlet likevel nesten 40.000 flere seere enn «Mitt livs publikum». Tidligere i vår skuffet Eyvind Hellstrøm med seertall på drøye 70.000 for «Hellstrøm inviterer».

Tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat er langt fra imponert over seertallet på «Mitt livs publikum».

- Det er så dårlig at det nesten ikke er verdt å kommentere. En egenproduksjon skal ha 150.000 seere. De klarer ikke å løfte kanalen nesten uansett hva de gjør, sier han.

Venter på «Paradise Hotel»
Neste uke er det premiere på «Paradise Hotel» og mye hviler nå på hvilke tall skandale-realityen leverer for TV3. I fjor var snittet for hele sesongen på 199.000 seere.

- Jeg begynner nesten å bli skeptisk til hva «Paradise Hotel» klarer. Når du har 60.000 seere, så er du på nivå med de små nisjekanalene, sier Wiberg.

- Er det programmene som er for dårlige?

- Jeg ønsker ikke å uttale meg om kvaliteten, men det er et kanalproblem. Uansett hva de kommer med, så får de ikke tak i folket. De må ha noe som løfter hele kanalen og som gir dem muligheten til å prioritere andre programmer.