Etter det Kampanje erfarer har TV 2 med toppsjef Alf Hildrum i spissen sikret seg rettighetene til OL i 2014 og 2016. Det er første gang OL selges eksklusivt til en kommersiell aktør i Norge, hvor lekene i alle år er blitt sendt på NRK.

Ingen i TV 2 vil kommentere saken foreløpig.

- Jeg vil ikke kommentere dette på nåværende tidspunkt, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 til Kampanje.

LES OGSÅ: TV 2 BEKREFTER OL-KJØP - LES ALF HILDRUMS KOMMENTARER

LES OGSÅ: BJERKAAS: - VI STRAKK OSS VELDIG LANGT

Nylig skrev Kampanje at Alf Hildrum og TV 2 gjør seg klare til et comeback på OL-arenaen. TV 2 la etter det Kampanje erfarte inn et bud på rettighetene til vinter-OL i 2014 i Sotsji og sommer-OL i 2016 i Rio de Janeiro.

TV 2s store rettighetskjøp innebærer at NRK taper de svært attraktive rettighetene. NRK har i alle år vist bilder fra de olympiske leker både på sommer- og vintertid. Men det kan det nå bli en slutt på.

TV 2 skal etter det Kampanje har grunn til å tro ha lagt store summer på bordet for å sikre seg de to megabegivenhetene. Prisnivået ser ut til å ligge på et sted mellom 40 og 60 millioner kroner for hvert av de to OL-mesterskapene. Til sammen den nette sum av mellom 80 og 120 millioner kroner.

I desember kunne Kampanje avsløre at NRK lå an til å tape OL-rettighetene. Det internasjonale rettighetsselskapet SportFive åpner i da budkonkurransen om tv- og medierettighetene til vinter-OL i Sotsji i 2014 og sommer-OL i Rio i 2016 for Norge og Norden. Det var første gangen IOC ikke solgte rettighetene direkte til den internasjonale allmennkringkasterorganisasjonen EBU, hvilket betydde at NRK kunne komme til å miste rettighetene til to av verdens største idrettsbegivenheter.

- OL vil alltid være interessant for en allmennkringkaster, men det er en stor utfordring for NRK at EBU har mistet OL-rettighetene, sa Rune Haug til Kampanje.

Spådommen skulle raskt vise seg å stemme.