Skikongen Bjørn Dæhlie forsøkte å få skikongen Petter Northug til å droppe Red Bull under sponsorbråket for ett år siden. Det kommer frem i Northug-boken «Jakten på dyret», som ble lansert torsdag og som er ført i pennen av tidligere Tromsø-trener og journalist Otto Ulseth. Det skriver VG Nett.

Dæhlie mente en avtale med Red Bull var for kontroversiell. I boken gjengis følgende uttalelser fra Dæhlie til Northug:

«Jeg ringte deg, Petter, for å gi noen `gode råd` da du forhandlet med Red Bull. Jeg foreslo en litt annen profil, med frukt og grønnsaker. Jeg hadde ryddet bordet for deg i forhold til både Aker og Bama, Kjell Inge var klar; du kunne fått to av de kledeligste sponsorene som finnes. Det å reklamere for norsk frukt og norske grønnsaker er jo et samfunnsoppdrag. Du kunne fått meget godt betalt for det, meget godt...»

«Så valgte du Vi Menn og Red Bull, ikke akkurat det som er mest om å gjøre å reklamere for, spør du meg, til en langt lavere pris! Du ga blaffen i hva jeg sa. Du gjorde akkurat det motsatte, og du har fått det til å bli kommersielt meget vellykket! Det er jeg imponert over, men jeg synes fortsatt du skulle fulgt mine råd. Jeg klarer ikke å følge deg der.»