Kampen om medierettighetene til norske fotball ble et intenst oppgjør mellom de aller største, norske medieaktørene. I kampen deltok både Telenor, TV 2 Gruppen, NRK, Modern Times Group, Schibsted, Berner Gruppen og internasjonale Microsoft.

Dagens rettighetshavere TV 2 Gruppen og Telenor kjempet lenge sammen, men alliansen ble til slutt felt i konkurranse med energiselskapet Lyse og en ny nettallianse i regi av Schibsted.

I den aller nyeste utgaven av Kampanje magasin får du historien om hvorfor fotballalliansen mellom TV 2 og Telenor sprakk og hvordan energiselskapet Lyse tok den norske fotballen fra Telenor.

Her kan du laste ned og lese Kampanje magasin digitalt!

Ny fotballnatt
Søndag 12. mai var klart for en ny lang natt for TV 2 og Telenor. I Karl Johans gate 13, i TV 2s hovedkvarter, var de samlet alle sammen. Fra TV 2 stilte konsernsjef Alf Hildrum salgsdirektør Bjørn Gunnar Rosvoll, sportssjef Bjørn Taalesen og advokat Jan Holland. Telenor stilte med innholdsdirektør Erik Nord, fotballdirektør Christian Bernau, økonomi-topp Fredrik Nissen og advokat Hans Erik Johnsen.

Men det var liten progresjon. Flere av Telenors divisjoner skal ha vært involvert, og det var i så måte et komplekst bakland Nord og Bernau måtte forholde seg til. Det er mange direktører. Og enda flere sjefer ute på Fornebu. Timene gikk. Først kveld. Så natt.

Det var vanskelig å få tak i de rette menneskene. Erik Nord måtte konferere. Men hvor var Telenor-toppene? Først ut på morgenkvisten var TV 2 og Telenor Broadcast enige om å by, og de ville by på alt.