Morten Wikstrøm skriver i Kampanje at Norge egentlig ikke har økt digitaliseringen, vi har bare hatt en lang rekke med møter på Zoom, Teams, Hangout og andre plattformer.

Hvordan tror du man kommuniserer og interagerer i arbeidstiden når man ikke er på et digitalt møte, men likevel sitter på hjemmekontor. 

Jeg vil tro norske bedrifter har fått en voldsomt fart på seg til å teste ut, forstå og beherske andre digitale verktøy - når man ikke lengre kan løpe bort til prosjektleder eller andre som sitter på helhetlig informasjon om oppgaven.

En ting er verktøy som Slack som gjør kommunikasjonen enklere og gjør at meldinger frem og tilbake flyter. Men kanskje enda viktigere er nok at bedrifter har oppdaget andre verktøy som holder orden på todo-lister, fremdriftsplaner, milestones og alle andre aspekter rundt en leveranse.

Og hvis Wikstrøm mener at vi kun har vært gjennom det flotte ordet “digitization” og ikke “digitalization”, hva med digitale verktøy som Google dokumenter, regneark og presentasjoner. Der man før arbeidet i en stk fil, og deretter sendte den på e-post til kollegaer for gjennomgang, har vi nå oppdaget at alt kan gjøres i skyen der flere personer kan legge til, endre, slette, , kommentere - og styre tilgangsnivåer. 

Mange bedrifter hadde før korona en eller flere ildsjeler som prøvde å prakke på alle disse digitale verktøyene, men de fikk ikke med seg alle. Minste motstands vei og vrangvilje til å lære seg noe nytt har holdt selskaper tilbake i flere år.  Nå blir alle tvunget til å forstå digital samhandling og interagere på disse plattformene. 

Det kaller jeg «digitalization». Og det er langt større enn å holde et møte på internett.