Snap Inc har nylig lansert egne solbriller, Snapchat Spectacles, med innebygd kamera. Brillene selges kun via pop-up-kjøpsmaskiner i USA, og vi i MediaCom er så heldige at vi har fått tak i et par som vi har testet ut. Men hva er egentlig greia, da?

Jobber du mye med produktlanseringer, vil brillene gi deg enda mer frihet fordi du nå kan filme alt, uten fysisk å holde mobilen i hånden. En god måte å bruke brillene på er ved unboxing av nye produkter, eller når du for eksempel lager how-to-videoer. Snappene lastes inn i Minner i etterkant via Bluetooth eller Wi-fi, altså ikke rett til storyen. På den måten har du mulighet til å se på filmen(e), og redigere før du laster det opp til din Snap-story. Dersom dere er mye tilstede på filminnspillinger, sports-arrangementer, festivaler eller andre eventer kan du snappe alt som skjer med et enkelt tastetrykk – eller to.

Det sirkulære formatet er begrenset til Snapchat. Hvis du eksporterer filmene til andre plattformer vil det ikke spilles av i fullskjerm på samme måte, det blir istedenfor en «rund» film med hvit ramme. 

Nå trenger du ikke tenke på at du må ha mobilen klar, eller hvordan du skal holde den når du snapper. Snapchat Spectacles gjør jobben for deg. I tillegg tar du opp film i et helt nytt sirkulært format med 115 graders vinkel, som gjør at du kan panorere i videoen – uansett i hvilken retning du holder mobilen. Dette gjør opplevelsen mer levende, og følgerne av merkevaren din vil føle at de er mer tilstede og deltar på det som skjer. Kommunikasjonen blir enda mer personlig enn tidligere, enten du snapper fra livet som skiløper ned alpinbakken, eller fra bak kulissene på en filminnspilling.

Lysenede ring:

Hver gang du snapper lyser ringen på venstre side av brillene.

Kort oppsummert er det mye vi digger ved Snapchat-brillene: Medfølgende etui som lader brillene, sirkulær video, handsfree snapping, lekent design, at man kan filme opptil 30 sekunder, gode snapper i dårlig lys og at man ikke må være koblet til mobilen for å snappe. Derimot savner vi muligheten for å ta bilder, å kunne bruke det sirkulære formatet på andre plattformer og litt bedre lyd.

Dette er kjekt å vite! Trykker du én gang filmer brillene i 10 sekunder, mens trykker du tre ganger på knappen filmer brillene i 30 sekunder. Hvis du vil sjekke hvor mye strøm som er igjen trykker du to ganger på venstre side av brillene (ved den gule sirkelen).

Har du snappet mye, men går tom for strøm på brillene før du rekker å laste dem inn i Memories? Fortvil ikke. Snappene lastes inn så fort brillene er ladet opp. Og til slutt, ha gjerne en nødlader til mobilen i nærheten.

Vi i MediaCom gjør mye på Snapchat sammen med Sony Mobile Norge – alt fra å vise frem nye produkter til eventer, festivaler og konkurranser. Siden kanalen er tidsfølsom, er det veldig viktig å ha engasjerende innhold som gjør at følgerne ønsker å se hva vi legger opp. Snapchat-brillene er et spennende verktøy som gir oss enda flere muligheter til å produsere innhold som engasjerer. Vi gleder oss til å utforske alle mulighetene sammen med Sony Mobile og andre kunder i 2017.

Slik ser det ut når du bruker Snapchat-brillene.