TV 2-eide Screen Media er klar med en splitter ny 360 VR musikkvideo for den franske komponisten Jean-Michel Jarre. Han ble den første artisten som fikk en konsert direktesendt 360 VR via YouTube i 4K oppløsning.

VR 360-teknologi er kort sagt «Virtual reality» eller virtuell virkelighet som oppleves ved bruk av såkalte VR-briller som dekker hele synsfeltet og som har bevegelsessensorer.

- En av de fremste innovatørene
- Jean-Michel Jarre er sannsynligvis den første musikkstjernen som har sendt 360 VR via YouTube på direkten i 4K-oppløsning. Dette ble åpnet for hos YouTube 30. november i år. Jean-Michel Jarre er en pioner innen bruk av ny digital teknologi i stor skala. Han har alltid vært en av de fremste innovatørene innen sin nisje. Det var en ære å gjøre denne jobben for ham, sier Tommy Aase, daglig leder i Screen Story, og som eies av TV 2.

Den internasjonale superstjernen og pioneren innen elektronisk musikk har innledet et tett samarbeid med Screen Media. Musikkvideoen ble lansert onsdag 14. desember, mens direkteoverføringen var fra hans konsert i Paris mandag 12. desember.

Samarbeidet mellom Screen Media og Jean-Michel Jarre har foregått siden den internasjonale stjernen besøkte Oslo Spektrum i slutten av oktober i år. Screen Media har den senere tid jobbet med produksjonen av flere av hans konserter, senest i Paris mandag 12. desember hvor man produserte VR 360 i 4K direktesendt til hans publikum verden over via YouTube.

Her kan du se filmen:

- Innovasjon innen musikkbransjen
Grammy-nominerte Jean-Michel Jarre fikk sitt store gjennombrudd med albumet Oxygene og har solgt 80 millioner album gjennom karrieren. Han er likevel kanskje aller mest kjent for sine enorme utendørskonserter. I 1997 hadde han 3,5 millioner tilskuere under en konsert i Moskva.

- Musikkvideoen kan trygt kalles en innovasjon innen musikkbransjen. Den tar moderne medieteknologi et skritt videre. Bruken av VR 360 gir opplevelsen helt nye dimensjoner. Det som er ekstra gøy med musikkvideoen vi har lagt ut og som enda ikke er mulig å gjøre på direktesendinger, er at den også er i 3D. Sett med VR-briller blir det veldig tett på opplevelsen – ja, man føler at man står der på scenen sammen med Jarre. Dette er en plattform for fremtiden, vi har så vidt begynt – dette vil bli tatt i bruk av stadig flere, sier Tommy Aase.

Tror på VR for nettaviser
Han har stor VR 360-teknologien:

- Vi ser på VR 360 3D som et nisjeprodukt, men etter hvert som dette blir mer tilgjengelig ser vi flere ulike bruksområder. Ikke minst innen spill, reiseliv, undervisning og underholdning er dette en teknologi som kommer til sin rett. Jeg har også tro på nettbaserte nyheter der tilstedeværelse live er noe helt nytt man vil kunne tilby. Dette er et marked som virkelig kan vokse – og som vi har stor tro på, sier Tommy Aase.