Startup-selskapet Confrere opplever en voldsom vekst etter at koronakrisen traff Norge for fullt. De leverer nemlig et verktøy for videosamtaler, som skal gjøre det enkelt og trygt å ha videosamtaler mellom blant andre helsepersonell og pasienter.

På halvannen uke er trafikken hundredoblet og nå har produktsjef og medgründer Ida Aalen også kastet seg rundt og ansatt Marie Røthing Hørlyck. På søndag ble hun formelt ansatt som sjef for kundeservice i Confrere.

- Eller Head of Customer Success, som det heter på oppstartsspråket, sier Aalen til Kampanje.

Marie Røthing Hørlyck har en bachelor fra Universitetet i Bergen og en master i folkesundhedsvidenskap fra Københavns Universitet. Hun har jobbet med kulturutveksling, politikk og nå i Confrere.

Ansettelsen er en direkte konsekvens av veksten Confrere opplever akkurat nå.

- Marie har vært frilanser hos oss siden juni. Hun er veldig dyktig, forstår helsevesenet og internett, men som en oppstartsbedrift har vi hatt begrenset budsjett. Når vi nå plutselig har eksponensiell vekst, så er det på tide å gi henne den faste jobben hun har fortjent.

Marie Røthing Hørlyck leder nå et team på fem frilansere i supportstillinger.

- Det som er hyggelig er at mange av de vi ha ansatt midlertidig er folk som er permittert eller som ikke har ting å gjøre på grunn av korona. Det føles bra, sier Aalen.

Det jobber i dag 12 faste ansatte i Confrere. De har vært godt skodd til å håndtere denne krisen, ifølge Aalen.

- Vi begynte sommeren 2017, og hadde dette skjedd våren 2018 eller våren 2019, så hadde nok ikke produktet vårt vært like lett å bruke.

Les også: Confrere henter ny markedssjef fra Morgenbladet

Stue-support:

Startup-selskapet måtte rigge til en supportavdeling i stua da aktiviteten eksploderte på tjenesten. Foto: Privat