.De norske bankenes mobile betalingstjeneste Vipps er blitt en svært populær tjeneste. Produktet har blitt så populært at det har blitt et verb i det norske språk og i dag «vippser» rundt 75 prosent av alle nordmenn penger enten til familie, venner, idrettslag eller bedrifter.

Nå skyter også omsetningen fart. 2018-tallene viser at omsetningen til Vipps endte på 776 millioner kroner, kraftig opp fra 2017-tallene på 30 millioner kroner.

- Vi har faktisk nettopp passert én million regningsbetalinger i måneden, sier Vipps-sjef Rune Garborg til Dagens Næringsliv.

Men det er fortsatt store tap i selskapet som i fjor høst ansatte tidligere Telenor-topp Berit Svendsen for å satse internasjonalt.

Les også:

Driftsresultatet endte på svimlende 255 millioner kroner og på to år har selskapet dermed tapt over 400 millioner kroner. Underskuddet på driften i 2017 var på 157 millioner kroner.

Årsresultatet etter skatt endte på 93,4 millioner, men det var en forbedring fra tilsvarende resultat i 2017 på 157,1 millioner kroner i 2017.

- Nå gjelder det å ta markedsposisjoner. Så vi ser på denne utviklingen som positiv, sier Garborg.