Fredrik Østbye er ansatt som markedssjef i mobilselskapet Youteam. Han har tidligere jobbet som rådgiver i en rekke reklamebyråer og de siste årene også som freelancer, blant annet som kreativ leder for promo i Bislett Games.

I Lillestrøm er han også kjent som en av grunnleggerne av Nebbenfestivalen, men nå går han inn som medgründer i i det lokale mobilselskapet Youteam AS.

- Jeg har stor tro på ideen om «tellerskritt med mening», mobilabonnement hvor kunden velger en veldedig organisasjon å støtte når de blir kunde. Jeg syns også det er veldig givende å jobbe med en gründerbedrift i min hjemby. Når vi lykkes med vår jobb så kommer vi til å skape arbeidsplasser i Lillestrøm, sier Østbye.

Youteam er et nystartet mobilselskap med kontorer i Lillestrøm sentrum. Mobilselskapet er startet av Morten Evjen og Ivan Hagen som har erfaring fra Telia og Tele2 og som har arbeidet som teknologigründere innenfor mobilteknologi de siste årene.

- Vi er veldig glade for å ha Fredrik Østbye ombord, både i forhold til hans lokale forankring, men først og fremst hans egenskaper knyttet til å bygge og kommunisere merkevare. I Fredrik får vi noen som kan hjelpe oss med å nå enda bredere ut enn det vi gjør i dag, sier ansvarlig partner, Rune Øien.

Youteam-konseptet ligner litt på Grasrotandelen til Norsk Tipping går ut på at du gir en andel av månedsprisen på mobilabonnementet ditt til noen du heier på eller støtter som en valgfri veldedig organisasjon, et skolekorps eller et lokalt idrettslag – eller som selskapet selv sier «mobilabonnement med mening».