En av Europas ledende mote- og livsstilsplattform på nett, Zalando, innviet i dag offisielt det nye fulfillmentsenteret i Brunna utenfor Stockholm for å styrke seg ytterligere på det nordiske markedet.

- De nordiske landene er det markedet som har vokst raskest for Zalando, og vi ønsker å øke veksten ytterligere, både når det gjelder omsetning og antall kunder. For å lykkes med dette må vi komme tettere innpå nordiske forbrukere. Å få kortet ned på ledetidene gjennom å åpne et satellittvarehus i Sverige og å tilby et solid nordisk sortiment er avgjørende faktorer på veien videre», sier Kenneth Melchior, Nord-Europa-direktør for Zalando i en melding.

Med den strategiske geografiske beliggenheten vil varehuset gjøre det mulig å halvere ledetidene for nordiske kunder.

Selskapet satser også på utstrakt bruk av robotteknologi. Det nye nordiske fulfillment-senteret er utstyrt med den mest avanserte robotteknologien Zalando har i porteføljen, heter det i en melding.

- I Zalando tror vi på banebrytende automasjonsløsninger paret med engasjerte ansatte med lidenskap for jobben. Vi bruker automasjonsteknologi for å lette arbeidsbyrden for våre ansatte, gjennom å la teknologien utføre monotone og ikke-ergonomiske oppgaver. Samtidig øker vi effektiviteten. Gjennom bedre og raskere varehusoperasjoner kan vi behandle ordrer enda raskere, og kundene våre vil ha fordel av kortere leveringstider, sier Jan Bartels, visedirektør for Zalandos Customer Fulfillment and Logistics-avdeling.

Bruken av roboter vil ifølge Zalando øke effektiviteten og dermed oppfylle selskapets vekstmål. Rundt 50 GreyOrange Butler-roboter, som er avanserte, autonome mobile roboter vil utfylle det manuelle arbeidet som gjøres av de ansatte ved varehuset.

Det nordiske varehuset utenfor Stockholm er rundt 30 000 kvadratmeter stort, noe som tilsvarer omtrent tre fotballbaner.