Tirsdag inviterer Facebook sine norske kunder og samarbeidspartnere til åpningen av sitt nye norgeskontor. Det skjedde på et arrangement som er det største Facebook skal ha avholdt i Norge. Senere på dagen skal også statsminister Erna Solberg tale på åpningen. Men det var Dentsu Aegis-sjef Paal Fure som fikk æren av å åpne arrangementet som fant sted på Mesh midt i Oslo-gryta.

- Facebook og Instagrams store visjon er å samle mennesker, det tror jeg alle her har godt av å reflektere litt over, hvor enn stor og hårete og filantropisk den visjonen er. Perosnlig mener jeg Facebook er et av ytterst få viktige instrumenter de siste årene som skaper vekst, sa han innledningsvis.

Les også: Facebook tredobler kvartalsresultatet

Tidligere har Faceook håndtert sine norske kunder fra Stockholm og Dublin, men med det norske kontoret kommer Facebook tettere på sine norske kunder. Kontoret ledes av Rune Paulseth, som ble introdusert av sin nordiske sjef Martin Ingemansson.

- Først av alt vil jeg bare si hallo, Norge, sa han da han kom på scenen.

Selv om deltakerne på dagens åpning av Facebooks norgeskontor primært er reklamekjøpere og kunder, var det viktig for Facebook-sjefen å understreke at de setter brukerne først. Facebook har 2,8 millioner norske brukere daglig.

- Det er dere som bruker Facebook hver eneste dag opptil 15 ganger om dagen, og på mobilen, tusen takk. Det er en fantastisk ære å få lov snakke sammen med dere, sa han.

- Vi er et veldig datadrevet selskap. Vi bruker ikke mye tid på å tro så mye, håpe så mye, eller synse. Vi bruker mye av dataene vi aggregerer hver eneste dag til å ta så gode beslutninger som mulig. Det skal være til det beste for dere som brukere av plattformen, og sekundært til dere som partnere, som prøver å skape business på plattformen vår. Datamengdene gjør vi mye med, men primært bruker vi de til å utvikle selskapet til å bli en bedre partner og et sted som brukere ønsker å være og tilbringe tiden sin.

Paulseth peker på Faecbook Live som et av selskapets mest spennende produkter fremover.

- En av satsingene vil ser frem til å jobbe mye mer med er Live. Mark Zuckerberg har sagt at 90 prosent av innoldet på Facebook vil være video, og 30 prosent vil være live-streamingen. Når vi ser adapsjonen på dette, vil  det gå ekstremt fort, sier Paulseth.

Facebooks team i Norge vil foruten Paulseth bestå av Petter Høie, Tim Nilo og Malin Gester.

- Det er ekstremt viktig å drive emd kulturutvikling på en måte som gjør at menneskene våre opplever motivasjon og utfordringer. Det handler ikke bare om å sette inn pixler og drive CPM'er, men å ha en større misjon. Det har vi ekstremt dyktige mennesker til.

Les også: - Skremmende av Facebook