Navn: Zeshan Idris

Alder: 34

Stilling: Byråleder og medgründer av reklame- og PR-byrået Døgn

Aktuell: Er byråleder for byrået med Norges rikeste mann i ryggen. Gustav Magnar Witzøe kom inn på eiersiden i vår.

- Hvor går årets ferie? 

- Skagen sammen med familien, broren min og et vennepar med familie.

- Føles det trygt å ha fått Norges rikeste mann på eiersiden i byrået ditt?

- For oss er det et valideringstempel. Om noe, skaper det høyere forventninger til oss.

- Du arrangerer utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med, hva spiser dere og hvor drar dere?

- Jay Z, Imran Kahn (tidligere cricket-spiller og statsminister i Pakistan) og kona mi, Sunniva. Vi drar til Azad Kashmir i Pakistan og spiser flere retter laget av våre egne Sultne Gutter.

- Går det an å spise en Freia-sjokolade i sommer uten å tenke på at eieren Mondelez driver virksomhet i Russland?

- Freia er en liten del av Mondelez. En slik boikott vil ikke påvirke det multinasjonale selskapet som omsetter for over 26 milliarder amerikanske dollar. Det vil kun gå utover nordmenn og norsk arbeidskraft.

- Hva er årets PR-flause så langt i år? 

- Thon. Føltes ut som om de forsøkte å out-woke Pride.

- Bør myndighetene gripe inn og sørge for at utviklingen av kunstig intelligens ikke løper løpsk (vær så snill ikke bruk ChatGPT til å svare på dette spørsmålet)?

- Det er viktig å ta alle de nye problemstillingene som kommer med tilgjengeliggjøringen av AI seriøst, og det kan hende det er lurt å sette noen retningslinjer for hvordan vi skal bruke det og hva vi vil at det skal gjøre. Samtidig må vi anerkjenne at AI trolig kommer til å bli en del av de aller flestes hverdag i løpet av de neste ti årene, så det lønner seg nok ikke å være det ene landet i verden som ikke henger med i den utviklingen på grunn av statlige reguleringer.

- Bør norske medier være til stede på TikTok? 

- Det er et tema jeg ikke helt klarer å gjøre meg opp en mening rundt.

- Hva synes du NRK skal gjøre mer av og hva bør de gjøre mindre av?

- NRK er bra som det er. Hvorfor må de strebe så hardt etter å nå de unge? Kan de ikke bare være gode, pålitelige NRK, som er der for de unge generasjonene når de blir voksne? Jeg ser Dagsnytt 18 og digger at Fredrik Solvang har gjort «Debatten» aktuell igjen. Men disse programmene var jo ikke noe for meg da jeg var 16. Det er også imponerende hva de har gjort de siste årene ved å inkludere og omfavne flere kulturer. De er på vei til å gjenspeile det samfunnet vi faktisk er. Tror de vinner mye hos flere målgrupper på grunn av det og flere kjenner seg igjen i statskanalen. Og det er vel så mye verdt,  om ikke mer, enn unge målgrupper.

- Har rammene for ytringsfrihet blitt for smale og har du blitt mer redd for å ytre deg offentlig?

- Jeg bor i et land hvor jeg kan ytre hva jeg mener. Det verste som møter meg, er motstand og uenighet. Vi kan alltids bli bedre, men vi har ytringsfrihet. Men jeg er født og delvis oppvokst i et land hvor man kan fengsles for å ytre sine meninger.

- Norske medier har skrevet over 13.000 saker på over ett år om Erling Braut Haaland, men hvilken Haaland-sak savner du å lese?  

- Jeg vil gjerne lese en sak som oppsummerer alle de 13.000 sakene.