Byråinntekten økte med et par millioner kroner og passerte så vidt ti millioner kroner i lille Supertanker. Men det stanser ikke daglig leder i strategibyrået fra å hente inn flere folk.

I fjor var Supertanker seks personer på jobb, men i år har Nicolas Achard kommet til Supertanker etter fem år i Red Gruppen, hvor han jobbet som kreativ planner på tvers av gruppen.

- Vi liker å rekruttere erfarne rådgivere fra kommunikasjonsbransjen. De er kreative, de har ofte en god forretningsforståelse og mange er passe frustrert over å ikke få gjennomslag for gode forretningsideer fordi de jobber med kommunikasjon. Det burde jo ikke være slik, men utgangspunktet for at de blir happy hos oss er ganske bra, sier daglig leder i Supertanker, John Jacobsen.

Achard har tidligere også fungert som administrerende direktør i mediebyrået Red Media Consulting.

- I Supertanker får vi være med på å utvikle strategier som fører til reelle endringer, også er det gøy med engasjerte kollegaer som våger å utfordre det etablerte og se muligheter, sier Nicolas Achard som blir ny strategisk rådgiveri i byrået.

Supertanker er et byrå som kombinerer det kreative med forretningsutvikling for å få i gjennom nye ideer.

- Vi har ikke snakket høyt om det, men startet med kreativitet i forretningsutvikling for seks år siden. Vi har bygget stein på stein for å hjelpe selskaper med å tilpasse seg og gjenoppfinne seg selv, spesielt der etablerte forretningsmodeller utfordres. I dag har vi våre egne verktøy for innsikt, ideutvikling, testing og implementering av strategier og produktideer, sier John Jacobsen, daglig leder i Supertanker.

Han sier «økt fokus på omstilling og innovasjon i næringslivet» gir Supertanker «økt etterspørsel etter kreativ strategi». Omsetningsveksten er på over 40 prosent når den stiger fra til rundt 20 millioner kroner.

Ifølge Jacobsen var det mange selskaper som fant veien til Supertanker i fjor. Elkjøp Nordic, Oslo Pensjonsforsikring, VG/Finn, PwC, Widerøe, SOS Barnebyer har kommet på kundelisten, mens LOfavør, SpareBank1 og Orkla har utvidet samarbeidet.

- Oppdragene har variert fra strategi for et av Norges mest omfattende og nytenkende næringsprosjekt, til å bidra til ny kurs for Elkjøp i Norden, sier Jacobsen. 

Her ser du resultatene til Supertanker i 2016. Alle tall i MNOK. 

Supertanker 2016 2015 Endring i prosent
Omsetning 19,4 13,9 + 39,5

Driftsresultat

3,1 1,2

+ 158

Resultat før skatt 3,1 1,2 + 158