Navn: Nils Heldal

Alder: 50 år

Stilling: Byråleder i Bennett reklamebyrå i Trondheim.

- Hva spiser og drikker du julaften?

- Har etter beste evne forøkt å videreføre slektas britiske tradisjoner med kalkun. Etter to år med en fugl som ikke egna seg til annet enn opptenningsved – er vi tilbake til ribbe og resten av en tradisjonell norsk jul. Det vil si alt bortsett fra lutefisk, som jo er gift og dertil ikke egna som føde.

- Du skal jo jobbe med merkevarebygging for fotballaget Rosenborg, hva er de største utfordringene?

- Merkevaren Rosenbog skapes av laget på banen. Der er ikke vi. Vår rolle er mer en trygg havn med rolige gode råd når det blåser, og at vi tidvis hjelper dem til å bevege nesetippen ut over cornerflagget. Det er en hel verden der ute.

- Hvis du skal oppsummere medie- og kommunikasjonsåret 2015 med ett ord eller én setning, hva sier du da?

- Enda mer konvergens.

- Hvem har fått for mye og hvem har fått lite taletid på Kampanje.com i år?

- Ingen og mange. Som alle redaksjoner har Kampanje interesse av å ha mange kilder og bidragsytere. Klarer ikke å kritisere noen for å snakke for mye, heller kritisere alle oss som ikke griper ordet nok.

- Hvem skal få prisen «beste PR-stunt» og «verste PR-stunt» i 2015?
- Velger å framsnakke en reklamefilm. Har kun sett den én gang og gleder meg allerede til neste. Det er NSB-filmen hvor businessdamen og kjæresten går på toget, hvor hun gradvis forvandler seg fra å være en slags bokmålsansatt draktsak, til å bli en levende flott geitost med strikkeplagg, lyse lokker og fantastisk dialekt. Vi har alle mange roller. Hjem til jul er en. Det tar tid å lande. En flytur er egentlig for kort tid, tog er midt i blinken. Derfor er reklamen så relevant. I den andre enden av skalaen er Telenor og den lobotomerte trønderen. Nok teit trønder nå.

- Bør staten finansiere nyhetsproduksjonen til TV 2?

- Nei. TV 2 er en privilegert kanal som jeg regner med kommer til å fortsette med å sende nyheter med base i Bergen. Ikke fordi de må eller kan. Men fordi de vil og fordi de har en ambisjon med det å ha en konsesjon utover penger til eiere.

- Vil noen av de største papiravisene og ukebladene legges ned i 2016?

- Nei ikke i 2016, men tror dessverre 2017 blir det året.

- Hva er ditt forhold til adblocks?

- Bare at de finnes er et spark til egen bransje. Vi lager jo innhold for at folk skal ville lese, se og høre.

- Hvem er Medie-Norges tre mektigste personer?

- Thor Gjermund Eriksen på førsteplass. NRK  erenda viktigere nå som det er eller blir færre journalister i norske aviser. Nummer to er Giæver og Joffen. De er viktige premissleverandører hver for seg og samlet. På tredjeplass Gunnar Stavrum med sine ramsalte kommentarer som drar i gang eller blir en del av viktige debatter.

- Hva bør være mediebransjens nyttårsforsett i 2016?

- At alle eiere i norske aviser som har smykket seg med samfunnsoppdraget i gode tider husker dem i dagens dårlige tider. Utbytte til eiere, bonuser og lønnsfest til redaktører bør forbli i 2015 denne gangen. Vi trenger de journalistene som fortsatt har jobb.