Torsdag er store deler av kommunikasjonsbransjen samlet på Byrådagen i Oslo for å få med seg offentliggjøringen av årets Byråprofil. Kommunikasjonsbransjens egen omdømmeundersøkelse arrangeres av Kampanje i samarbeid med TNS Gallup og for 13. år på rad er detTry Reklamebyrå som går inn i natten med den største seiersrusen.

- Jeg tenkte på de som stod her i sted og var slitne av å føle på presset etter tre år (Trigger, red. anm). Dere har mye å se frem til, lo Kjetil Try fra scenen.

Try tangerer dermed Rosenborgs norgesrekord i sammenhengende seriemesterskap og befester samtidig det som nærmest er blitt en uslåelig rekord i Byråprofil-sammenheng. Try vinner også oppsamlingsprisen Årets byrå, som kåres på tvers av alle reklame-, PR-, medie- og tech-byråer.

Men byråtronen trues fra flere kanter og i år har Trys eget datterbyrå T/A Pol fått en pangstart i Byråprofil-kåringen. Det ferske byrået fyker rett inn på en andreplass på listen over årets reklamebyrå. Try-avleggerne i Pol jekker konkurrenten SMFB ned fra andre- til tredjeplass.

- Nesten like morsomt som å vinne er det at Pol er på andreplass, sa Try om konkurransen.

Les omfattende Kampanje-rapport om kommunikasjonsmarkedet - inkludert flere lister fra Byråprofil - på Kampanje Premium (krever innlogging).

Prisen for årets PR-byrå går for tredje år på rad til Trigger, som for en uke siden også gikk seirende ut av PR-bransjens prisutdeling Gullkorn. PR-byrået, som ledes av Preben Carlsen, måtte dele førsteplassen med Zynk i fjor, men nå får de sole seg i glansen helt alene. Trigger klatrer også på listen over årets byrå, der de plasserer seg på andreplass, rett bak Try.

- Det første året vi vant var det bare veldig overraskende. Nå har vi kommet i en forsvarsposisjon, og det kler jo ikke en utfordrer som oss. Men det føles veldig godt når vi vinner! sa Trigger-sjef Preben Carlsen fra scenen.

Saken fortsetter etter bildet.


Tredje seier: I fjor måtte Trigger dele førsteplassen. I år fikk de stå alene på scenen. Foto: Eivor Eriksen.

Starcom beholder førsteplassen på mediebyrålisten, men i år må de dele plasseringen med klatreren Carat. Det er første gang Carat topper kåringen. Også Mediacom klatrer opp på pallen og skyver i prosessen ned Vizeum.

For første gang kårer Kampanje også årets tech-byrå. Netlife Research går rett til topps når Kampanje har bedt norske markedsførere og reklamekjøpere rangere de beste teknologi- og designbyråene på markedet.

Les egen sak: Netlife ble årets tech-byrå