WPP-byrået MEC mistet Norgesgruppen som kunde i 2013. I regnskapstallene for 2014 kommer den fulle effekten av tapet til syne. Omsetningen raste fra 838 millioner kroner i 2013 til 447,1 millioner kroner i fjor. Sist gang omsetningen til byrået var på over én milliard kroner var i 2012.

- Mye av dette skjedde i 2013, men totalårseffekten slo inn i 2014. Jeg kom inn i april-mai 2014 og fikk dette i fanget, sier byråleder Martin Bentzen i MEC til Kampanje.

Med halvert omsetning gikk byrået også på en real smell på bunnlinjen med et underskudd på 6,8 millioner kroner før skatt. Resultat i 2013 var 891.306 kroner i oevrskudd.

- Når man går ned så drastisk i selve drivverket i et mediebyrå, så går det utover hele prestasjonsnivået, helt ned på bunnlinjen, sier Bentzen.

- Vi kompenserer med en høyere margin på vår inntjening sett mot medieomsetning. Vi øker nå vår inntjening på tross av at vi har en lavere medieomsetning, og det er positivt, legger han til.

Les også: Han blir ny MEC-sjef

Ruster seg digitalt
Han forteller at han har brukt det siste året på å posisjonere MEC til å bli et moderne fullservice mediebyrå med programmatiske kjøp, søk, sosiale medier og innholdsmarkedsføring som satsingsområdet.

- Vi gjør også store endringer for å spesialisere oss innenfor e-commerce. Det er ikke bare aktuelt for de som selger reiser på nett. Alt dette gjør vi uavhengig av regnskapstallene du refererer til, men de har gitt en klar beskjed om at vi måtte gjøre større endringer enn vi ellers ville ha gjort.

MEC hadde i snitt 39 årsverk i 2014, ti færre enn i 2013. Bentzen vil ikke si hvor mange som jobber i byrået i dag, annet enn at de jobber hardt for å ha den beste kompetansen innenhus.

- Vi har tatt de nødvendige grepene for å sikre rett bemanning i forhold til kostnadene.

- Kommer dere til å gå med overskudd i 2015?

- Det kan jeg ikke svare på.

Les mer: MEC ansetter igjen

- Har gitt utfordringer
- Da du tok over jobben i fjor sa du at dette ikke var snakk om en snuoperasjon. Hva sier du nå?

- På toppen av å få en utfordring i form av et selskap som mistet en så stor kunde som Norgesgruppen, har det gitt noen utfordringer å gå inn og jobbe med kultur, få det finansielt i riktig retning, parallellt som man skal håndterke store endringer i mediemarkedet generelt. Det har nok totalt sett vært mer krevende enn jeg så for meg første gangen jeg uttalte meg. Men det betyr at jobben er enda mer morsom en jeg hadde sett for meg, sier han.

Nå er MEC nest minst i WPP-eide Grop M, foran Maxus, men bak Mindshare og Mediacom.

- Er du fornøyd med det?

- Nei, jeg er et konkurransemenneske av person og vi er en ledergruppe som ønsker å ta et solid jafs av mediebransjen. Det er ikke min ambisjon å være en del av milliardklubben, men vi ønsker å være så store at vi har råd til å ansette de beste menneskene til en hver tid. Vi har noen kunder i kikkerten vi ønsker å samarbeide med og som vi har dialog med allerede.