Tirsdag kveld hentet Try Reklamebyrå landets gjeveste PR-pris - Årets Gullkorn - for jobben «The Reversed Trailer» som de har gjort for Volkswagen.

Juryen begrunner valget med at vinnerbidraget har bidratt til å hjelpe kunden ut av den største krisen kunden noen gang har stått overfor. «Ikke bare ble kunden hjulpet ut, men kunden kom fra skrekken tilnærmet uten skrammer.»

- Årets Gullkorn har utmerket seg i et år der vi har veldig mange sterke bidrag. Vinnerbidraget scorer høyt både på kreativitet, gjennomføring og resultat. Det er et komplett bidrag, sa jurygeneral Kristian Sarastuen under prisutdelingen.

Samme jobb stakk også av med gull i kategorien «Sosial medier» på Gullprisutdelingen, som ble arrangert av bransjeforeningen KOMM på Latter i Oslo.

- Vi har ikke vært med på Gullkorn før, men er veldig glade for å nå så høyt opp. Vi er veldig stolte, men tenker hver gang vi mottar en pris at vi må jobbe enda hardere for å holde nivået, sier konsulent Sindre Beyer i Try.

- Jeg tror vi vinner fordi vi klarer å koble PR med kreativitet som gir gode resultater for kundene våre. Samtidig er i ydmyke over at vi ikke er et tradisjonelt PR-byrå.

Se filmen her (saken fortsetter under):


Danker ut PR-konkurrenter
Try tar dermed innersvingen på sine PR-konkurrenter på første forsøk i Gullkorn. Reklamebyrået hadde syv finalister i årets prisutdeling, like mange som Geelmuyden Kiese. Det ble imidlertid ingen priser på GK.

I tillegg til Try utmerket Dinamo seg med to gull for sin jobb «Sammen bygger vi fremtiden» for Veidekke i kategoriene «holdningskampanjer» og «Har du det som skal til» for samme kunde i kategorien «virksomhetskommunikasjon».

JCP vant gull for «NM i taco» for Arla i kategorien «kampanje B2C». Burson-Marsteller vant i kategorien «måling og evaluering» for en rekrutteringskampanje for UiT og Anorak stakk av med seieren i kategorien «innovasjon» med sitt arbeid «Norsk juleindeks» for Matprat. I kategorien «internkommunikasjon var det «ta en for laget» av DNB som vant. Det var en jobb som var gjennomført uten byråmedvirkning. Det ble ikke delt ut gull i kategoriene «innholdsmarkedsføring» og «krise- og issues management».

Kiwi fikk kundeprisen, som er ny av året.

Les også: Trigger trekker seg ut av Gullkorn - Try melder seg på i PR-kampen

Hederspris til Preben Carlsen
Tidligere års Gullkorn-grossist Trigger, som i fjor vant Årets Gullkorn med Plan Norge, sendte ikke inn noen bidrag i år og valgte dermed å stå helt utenfor konkurransen. PR-byrået gikk likevel ikke tomhendt hjem fra festen. Trigger-gründer og konsernsjef ble nemlig ropt opp på scenen for å ta imot hedersprisen, som prisens yngste mottager noensinne.

I begrunnelsen for prisen heter det blant annet at Carlsen er en fagnerd med et brennende hjerte for kommunikasjon, at han er opptatt av å bidra til at verden blir et bedre sted. Han omtales også som kompromissløs og sta som et esel, et arbeidsjern uten like og en av bransjens smarteste hoder.

- Preben og Trigger har på knappe seks år rukket å utrette det mange andre bruker et helt liv på å oppnå. Siden oppstarten i 2010 har de vunnet det som er å vinne av priser både her i landet og internasjonalt, de er kåret til verdens beste kreative byrå av Holmes Report og de har vokst fra 4 til over 40 ansatte. Men viktigst av alt har de fått hele den norske kommunikasjonsbransjen til å løfte seg flere hakk, sier styreleder i KOMM, Stian Lyberg.

Les også: Hederpris til Preben Carlsen

Årets talent jobber i JCPR
Prisen for årets talent i kommunikasjonsbransjen gikk til JCPRs Rebecca Goodchild. I en alder av 26 år har den unge rådgiveren rukket å markere seg, og fremstår allerede som en trygg og sikker rådgiver, heter det i begrunnelsen. Etter bare to og et halvt år i bransjen er hun i dag ansvarlig for en tredjedel av inntekten i byrået hun jobber i.

- Bransjen består av langt mer sammensatt kompetanse enn for bare noen få år siden, og kampen om talentene er stor. Derfor er det ekstra hyggelig når opplagte talenter som Rebecca finner sin vei til bransjen, sier Lyberg.