Fredag hadde «Nytt på nytt» besøk av næringsminister Monica Mæland og fiskeriminister Elisabeth Aspaker. Flere reagerte sterkt på at de to statsrådene harselerte med alvorlige saker som regjeringen står midt oppe i: Etterforskningen mot det Telenor-eide selskapet Vimpelcom, og avgangen til Svein Aaser som styreleder, og asylstriden i regjeringen og på Stortinget, var blant ukens saker Mæland og Aspaker kommenterte friskt.

Det skapte bølger i sosiale medier. Reklamesjef Kjetil Try, Schibsted-redaktør og tidligere VG-redaktør Bernt Olufsen, informasjonsleder i Telenor, Kristin Vetleseter og Adressas kulturkommentator Terje Eidsvåg var blant dem som hoppet i godstolen.

Se  «Nytt på nytt» her.

- Skal være forsiktige med å fleipe
Også flere av landets fremste kommunikasjonsrådgivere satte fredagstacoen i halsen.

- Et godt eksempel på at ikke all PR er god PR, sier administrerende direktør Ole Christian Apeland i PR-byrået Apeland til Kampanje.

Han har sansen for at regjeringsmedlemmer byr på seg selv i underholdningsprogrammer. Men Apeland understreker at statsråder må tenke seg ekstra godt om når de uttaler seg om aktuelle saker.

 - Jeg synes det er fint at statsråder stiller opp i underholdningsprogrammer, så vi kan bli bedre kjent med dem, men jeg synes de skal være veldig forsiktige med å fleipe med pågående saker i regjeringen, sier han.

- Her er det mange sleipe åler ute og går
De to statsrådene startet sendingen med å fleipe med den usbekiske presidentdatteren Gulnara Karimova, som er knyttet til Vimpelcom-skandalen. Vimpelcom er mistenkt for å ha overført minst 600 millioner kroner til postboksselskapet Takilant, som har nær tilknytning til diktatordatter Gulnara Karimova i Usbekistan.

- De ( Usbekistan) har jo fostret en seriegründer, for denne datteren til presidenten er jo en handlingens dame. Det er jo ikke en business hun ikke driver, sa Aspaker under «Nytt på nytt».

Regjeringskollegaen fulgte opp:

- Vi heier på gründerne. Jeg har lagt frem en gründerplan ganske nylig. Kapital, kunnskap og kultur. Hun skjønner dette med kapital, i alle fall. Det er jeg trygg på, sa Mæland.

Hun dro den enda lengre da hun fikk spørsmål fra Johan Golden om hva som egentlig skjedde da hun ga Svein Aaser sparken som styreleder i Telenor:

- Det som egentlige skjedde var at jeg begynte å øve på at jeg skulle hit til «Nytt på nytt»: «Hvem skal ut?».

Fiskeriministeren skjøt inn:

- Det som slår meg, Monica, er at denne saken burde vært hos meg, for her er det mange sleipe åler ute og går.

Geelmuyden: - Upassende
Apeland ble overrasket over statsrådenes lystige kommentarer. Han mener flere av spøkene ble for drøye.

- Jeg får inntrykk av at de sier ting de aldri ville sagt andre steder, bare fordi de er på et populært program og har fått manushjelp av folk som er morsommere enn deres vanlige taleskrivere. Mange av spøkene der var nok alt annet enn morsomme for dem det gjelder, sier Apeland til Kampanje.

Kampanje har også snakket med PR-nestor Hans Geelmuyden. Han gir en kort og konsis dom over statsrådenes opptreden i Norges mest sette tv-program:

- Dette var upassende, sier Geelmuyden til Kampanje.

Her er noen av reaksjonene på Twitter: