Mastiff har ikke bare etablert seg helt i toppen blant de norske tv-produksjonsselskapene. Selskapet fortsetter også nå reisen som et lønnsomt selskap. 

For andre år på rad leverer Mastiff et solid overskudd, samtidig vokser omsetningen.

- Vi har i over lang tid investert tungt i innhold og kompetanse, og er veldig glade for at det nå betaler seg, sier daglig leder Kathrine Haldorsen.

Øker resultatet
I 2015 leverte Mastiff et underskudd på 1,3 millioner kroner. I 2016 ble det snudd til et overskudd på 7,2 millioner kroner. I fjor fortsatte den gode resultatveksten og selskapet leverte i 2017 et resultat på 10,8 millioner kroner før skatt. Det er en forbedring på 33 prosent fra året før.

Tallene er akkumulert for søstersselskapene Mastiff og Mastiff Entertainment.

- Resultatveksten er delvis knyttet til vår samlokalisering med Nordisk Film & TV og de leieinntektene har vi benyttet til å styrke produksjonene.  Vi rigger oss for fremtiden, sier Haldorsen.

Blant de største
Årsomsetning økte til 163,2 millioner kroner, fra 153,7 millioner i 2016. Dette gjør Mastiff til et av de desidert største produksjonsselskapene i Norge og større enn Strix og Nordisk Film og kun slått av størrelser som Monster. 

- Veksten i omsetning betyr at vi har produsert mer, enkelt og greit. Vi hadde flere produksjoner i 2017 sammenlignet med med 2016, både nye ting og lengre sesonger av kjente merkevarer som for eksempel «Åsted Norge». Men til tross for at ikke alle produksjonene går videre, så er effekten av nye produksjoner større enn de som går ut, sier hun.

Hun forteller at selskapet har gått fra å være et rent tv-produksjonshus til å bli et mediehus som nå leverer på alle flater.

- Det som tidligere var rene tv-program har nå blitt små merkevareunivers. Vi leverer nå blant annet ferdige nettartikler og annet nettavisinnhold, vi drifter og leverer innhold til sider på sosiale medier, og vi pakker om videoinnhold for strømmetjenester. Det gjør at vi både øker interessen rundt tv-programmene, men også at innholdet vi lager når folk der de er, sier hun.

- Vi driver med content
Et av sterkeste utviklingstrekkene på det norske tv-produksjonsveksten er de mange nye hybridbyråene som The Oslo Company, Maverix og Storylounge som kombinere reklame med tv-produksjon eller såkalte merkevarehistorier og content marketing.

- Er dette et segment Mastiff også ønsker å gå inn i?

- Ja, vi driver med content for annonsører vi og, selv om vi ikke snakker så høyt om dette. Men for oss som lager innhold, så behøver vi selvsagt flere kunder enn tv-kanalene. Det har vi også, selv om vi ikke går ut med detaljer her.

Mastiff står bak mange sterke seersuksesser. Blant disse er «Hver Gang Vi Møtes» (TV 2), «Matkontrollen» (TV2), «TV 2 Hjelper Deg» (TV 2), «Paradise Hotel» (TV3), «Boligjakten» (TV3), «Åsted Norge» (TV2), og «Helsekontrollen» som vant gullruten for beste livsstilsprogram.

- Mastiff har en strategi om å alltid lage flere sesonger, det lønner seg både for kundene og for oss. Det har vi lyktes med. Vi har utvidet våre eksisterende merkevarer samtidig som vi evner å komme opp med nye ting. Hardt arbeid betaler seg rett og slett, sier Haldorsen.

Her ser du tallene til Mastif for 2017. Alle tall i MNOK. 

Mastiff 2017 2016 Endring i prosent
Omsetning 163,2 153,7 + 6,1
Driftsresultat 10,3 7,2  + 43
Resultat før skatt 10,3 7,2  + 43

Her kan du også se et intervju med Paradise Hotel-gjengen under Nordiske mediedager her.