Etter at de første seertallene fra åpningsrunden i fotball, mener TVNorge at de er på god vei mot å doble seertallene til den norske seriefotballen. Det kommer frem i en melding mandag formiddag.  Da Discovery kjøpte rettighetene var det det under parolen «fotball til folket» og «en dobling av antall seere» sammenlignet med hva konkurrenten TV 2 hadde klart de siste årene.

Nå viser at tallene fra kampene i åpningshelgen var i nærheten av en dobling.

Lørdag og søndag var det klart for seriestart på det som i dag heter Eliteserien og på de tre kampene har det til sammen vært 476.000 seere.

TVNorge og Eurosport mener det til sammenligning var 282.000 seere på samtlige åtte kamper under åpningsrunden i fjor på TV 2s kanaler.

- I dag blir det kake! En halv million seere på tre kamper og over 60.000 nordmenn som spiller Eliteserien Fantasy, det er vanvittig moro. Får vi 90.000 seere på Vålerenga - Viking på MAX i dag, har vi doblet seertallene for Eliteserien allerede i første runde. Og det kun på de åpne kanalene, sier Jan-Erik Aalbu, sportsdirektør i Eurosport og Discovery Networks.

For i tillegg til de åpne kanalene viser også distributører flere av kampene på betal-tv.

- Vi har dessverre ikke tilgang til seertall fra tilleggskanalene som ligger hos de norske distributørene, men det vil vi få etter hvert. Da håper vi på mer jubel, sier Aalbu.

- Mange kamper gjenstår
Han påpeker samtidig at feiringen ikke blir langvarig, for fortsatt gjenstår det mange kamper og målet om en dobling av seertallene kan neppe sies å være oppfylt etter bare én runde. 

- Dette er bare første runde. Det gjenstår fortsatt 466 kamper i de to øverste divisjonene, og 26 av dem skal spilles de kommende dagene, så det blir bare et lite kakestykke på hver av oss før vi kjører på videre, sier Aalbu.

Eurosport Norge som viser de fleste kampene hadde en markedsandel på 0,8 prosent i mars. Kanalen står dermed godt posisjonert til å ta nye andeler i april, nå som Eliteserien ruller for fullt.

Les også: NRK er tv-vinner i mars - TV 2 og MTG taper terreng

Slik ble seertallene for de tre kampene som gikk på Eurosport Norge i helgen:

  • Kristiansund - Molde ble sett av 154.000
  • Tromsø - Brann ble sett av 127.000
  • Rosenborg - Odd ble sett av 195.000

Ser en på seertallene på de åpne kanalene på TV 2 i fjor var seertallene på henholdsvis 89.000 seere (fredag) og 99.000 seere (søndag) og det var med kampene Aalesund-Stabæk og Start-Lillestrøm. Det skal legges til at fjor var serieåpningen 11. mars.

- Vi hadde en annen strategi
Nyhets- og sportsdirektør Jan Ove Årsæther sier han gleder seg over sterke seertall på Discovery-fotballen. 

- Vi har jo planer om å slåss om rettighetene neste gang de kommer til låns, så jeg håper norsk fotball står seg så godt som mulig. Det ligger litt i rettighetskarusellens natur, sier Årsæther. 

- Gir du Discvery rett i at de er nær å doble tallene?

- Det er ikke så lenge siden Rosenborg alene samlet nærmere 500.000 foran skjermene, men nå er det litt andre tider. Når det gjelder direkte sammenligning så var seriestarten ifjor nesten en måned tidligere og uten topplag på åpne kanaler. Vi hadde en annen strategi med brukerbetaling. Uansett er det slik at ingen ting er bedre enn at norsk fotball holder seg sterk, som en av få rettigheter som kan dra slike seertall, selv om de har falt en del siden toppårene.

TV 2 hadde i går også premiere på sitt fotballprogram «FotballXtra» som hadde 44.000 seere. 

Se videointervjuet med Jan Erik Aalbu på Ullevaal Stadion der Discoverys sportsdirektør møter TV 2s fotballkommentator Davy Wathne. 

Kampanje har forsøkt å komme i kontakt med TV 2 for en kommentar.