Høstens og vinterens mediebilde har skapt grobunn for en ny konferanse fra Schibsted og Siftelsen Tinius. 31. mai går «Power of Journalism» av stabelen i Oslo for første gang.

- Det er på tide å stå opp for den uavhengige journalistikken, og hva den betyr for både mennesker og samfunn. Vi ønsker å skape en åpen arena hvor fremtidens journalistikk vil bli diskutert og feiret. Dette er en kjempeviktig samtale, derfor lanserer vi nå «Power of Journalism» sammen med Stiftelsen Tinius, sier Rolv Erik Ryssdal, konsernsjef i Schibsted Media Group.

Selve arrangementet forbeholdes inviterte gjester fra mediebransjen, journalister og redaktører, politikere og opinionsledere, men innholdet vil deles bredt via webcast og sosiale medier, lover Schibsted.

Tema for årets arrangement er «Trust», og for å snakke om det, har Schibsted hentet inn Bill Adair, skaperen av PolitiFact, Jenna Pirog, Virtual-Reality-redaktør for The New York Times Magazine og Schibsteds egen Torry Pedersen, styreleder for Schibsteds mediehus i Norge og tidligere sjefredaktør i VG.

- Utfallet av nylige valg, og falske nyheters mulige betydning bør fungere som en vekker for media. Vi må være mer transparente og relevante. Derfor er tillit et svært relevant tema for vårt aller første «Power of Journalism»-arrangement. For Schibsted er det også en mulighet til å dele, lære og vise frem innovativ journalistikk av svært høy klasse, som blir skapt i våre mediehus og av andre, sier Torry Pedersen.

- Stiftelsen Tinius skal bidra til å sikre frie og troverdige kvalitetsmedier. Dette er viktigere for samfunnet og demokratiet enn noen gang, sier Kjersti Løken Stavrum, administrerende direktør i Stiftelsen Tinius. 

- Med «Power of Journalism» ønsker vi å gi krefter til alle som forstår og jobber for verdien av journalistikk. Tillit og troverdighet er avgjørende for at journalistikk skal ha en funksjon i den offentlige debatten. Og dette arrangementet er en mulighet til å skape bevissthet, debatt og dele innsikt, sier hun..