«Mandagsklubben» gjorde comeback etter nesten 17 år på TVNorge i går. 289.000 fikk med seg premieren. Det er så vidt innenfor målsettingen programdirektør Evind Landsverk i Discovery hadde satt seg.

- Vi hadde en målsetning om å starte på rundt 300.000, og det klarer vi. Så dette er absolutt godkjent, spesielt med tanke på den tøffe konkurransesituasjonen, sier Landsverk i en pressemelding.

Da Kampanje snakket med tv-sjef Morten Wiberg i Carat før sending, mente han at målsettingen bør ligge mellom 300.000 og 400.000 seere.

- Jeg har ganske store forventninger, i og med at dette er en stor satsing og at de bruker mange av de største navnene de har. Sånn som TVNorge har solgt det inn, er det klart at dette er blant det største de har på skjermen i vår, sier Wiberg til Kampanje.

Les mer: - Store forventninger til «Mandagsklubben»

Rekord for «Åsted Norge»
«Mandagsklubben» møtte direkte konkurranse fra «Åsted Norge», som ikke hadde noen problemer med å hamle opp med noen av TVNorges største humorprofiler. TV 2s krimprogram satte sesongrekord med 529.000 seere.

- Vi fortsetter med en meget sterk mandag på TV 2, og vi er selvsagt svært godt fornøyde med at «Åsted Norge» øker og setter sesongrekord mot tøff konkurranse fra de andre kommersielle kanalene. I tillegg var det en sterk kveld på TV 2 Sport Premium hvor FAcup-kampen mellom Manchester United og Chelsea sørget for at kanalen fikk en andel på hele 5,1 prosent i den kommersielle målgruppen 20-49 år, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2.

Les også: Seernedgang for «Paradise Hotel»

Terningkast tre
Nye «Mandagsklubben» ledes av Anne Rimmen. Else Kåss Furuseth og Dag Sørås blir faste paneldeltakere, mens Calle Hellevang-Larsen blir utegående reporter. Gårsdagens gjesteliste bestod i tillegg av Jonas Gahr Støre og Atle Antonsen.

Premieren imponerte verken VG eller Dagbladet, som begge gir første forsøk terningkast tre.

- Vi ser at reaksjonene på gårsdagens program er blandede, slik de skal være rundt «Mandagsklubben». Panelet leverte en god debut i går, men det tar alltid litt tid før formater som dette setter seg skikkelig. Neste uke er det Jon Almaas som overtar stolen til Atle, det gleder vi oss til, sier Landsverk.