«Anno» ble en umiddelbar suksess på NRK1 da programmet ble lansert i starten av 2015. I år har tredje sesong rullet over skjermen, men nå er det foreløpig stopp.

- NRKs innhold er i kontinuerlig utvikling, og vi ønsker å gi publikum både nytt og etablert programinnhold. Vi ønsker å skape mer variasjon i tilbudet til publikum også neste år, og ett av mange grep er å ta pause i «Anno» neste år for å gi plass til nye satsinger, sier tv-sjef Arne Helsingen i NRK.

I år har seertallene vært betydelig lavere enn i de to første sesongene. Fredagens finale hadde et snitt på 667.000 seere. Fjorårets finale hadde til sammenligning 906.000 seere. Det utgjør en forskjell på 239.000 seere.

Helsingen sier til NRK at de ikke utelukker mer «Anno» i fremtiden, men det blir altså ikke i 2018.

- Vi har nå vært igjennom tre forskjellige historiske epoker fra tre forskjellige steder, men det er flere epoker og interessante temaer å ta tak i. Så jeg ser ikke bort fra en ny sesong kan være aktuell, sier Helsingen.