MTG og Telenor har inngått en ny, flerårig tv-avtale som sikrer bredere distribusjon av MTGs gratis- og betalingskanaler, og i tillegg vil kunder av Viasat Parabol få tilgang til mer innhold og flere kanaler fra Discovery Networks.

Det opplyser MTG og Telenor i en pressemelding.

- Avtalen vi nå har inngått med MTG/Viasat sikrer våre kunder tilgang på en rekke nye tv-kanaler med attraktivt innhold. Vi gleder oss over at vi nå styrker samarbeidet med MTG og at dette gir kundene et mer komplett tv-tilbud. Kundene får nå et mye større utvalg av direktesendte Tv-kanaler og arkivinnhold på den tradisjonelle tv-en og i vår strømmetjeneste Canal Digital GO. Det er litt historisk sus over denne avtalen og det gleder meg at dette er en fremtidsrettet avtale som er tilpasset en mediehverdag hvor man har frihet til å velge hvor og når man selv ønsker å se på TV, sier Ragnar Kårhus, som er administrerende direktør i Telenor Broadcast Holding.

Disse kanalene er nye
For Canal Digital og Telenors tv-kunder via satellitt, kabel og fiber, betyr avtalen at de får tilgang til alle sport-og filmkanaler fra Viasat og MTG, som blant annet viser UEFA Champions League, Serie A, La Liga og NHL. Denne høsten vil satellitt-tv-kundene også få oppgradert TV3 og Viasat 4 til HD, TV6 kommer inn i grunnpakken og den nye e-sport-kanalen fra Viasat, ESportsTV, vil også bli lansert. 

Samtidig styrkes tilbudet fra Viasat Parabol-kunder med flere kanaler fra Discovery Networks; Max, Vox, Eurosport Norge og Eurosport 1, der man blant annet vil kunne se Tippeligaen, Europaligaen, Norges VM-kvalifiseringskamper og OL i 2018. Viasat Parabol-kunder vil få tilgang til de nye tv-kanalene fra 1. oktober.

- Vi er henrykte over å ha sikret våre kunder populære kanaler som TVNorge, Max, Vox, Fem og Eurosport. Viasats Parabol-kunder får med denne nye avtalen tilgang til etterlengtede tv-kanaler, som i tillegg kan ses overalt gjennom strømmetjenesten Viasat TV To Go, fortsetter administrerende direktør i Viasat, Vegard Klubbenes Drogseth.

Alle satellittkunder får samme tilbud
Frem til i dag har ikke norske satellittkunder hatt tilgang til alle de største norske tv-kanalene, men nå blir det annerledes: Avtalen mellom Telenor og MTG gir  alle satellittkunder i Norge det samme innholdet.

- Vi er utrolig fornøyde med at MTGs underholdning og sport med den nye avtalen blir bredere distribuert enn noen gang til Canal Digital og Telenor sine kunder, sier administrerende direktør i Viasat, Vegard Klubbenes Drogseth.