Fredag omtalte Kampanje de nye kuttene i Egmont Publishing, tidligere Hjemmet Mortensen. Ytterligere 11 redaksjonelle ansatte nedbemannes i det som blir den tredje runden med kutt siden i fjor.

Etter den varslede nedbemanningen på 11 årsverk, vil det ifølge ansvarlig redaktør og direktør i Egmont, Axel Walø være 20 årsverk totalt som jobber med redaksjonell innholdsproduksjon (reportere og deskjournalister), mens 20 årsverk jobber med tekstredigering, bildebehandling og design.

Det betyr at antall journalister har blitt mer en halvert på ett år.

Kuttene kommer parallelt med at Egmont-eide TV 2 kutter opp mot 200 årsverk.

Les mer: Egmont kutter igjen - halvparten av journalistene er ute

Les også: Tillitsvalgt: - Blir tomt her hvis nedbemanningen fortsetter

Leder for Norsk journalistlag (NJ), Thomas Spence, har tidligere vært svært kritisk til Egmonts nye redaksjonelle organisering, døpt ORO. Egmont Publishing utredet å sende alle journalistene ut på gata og dermed gå for full outsourcing av den redaksjonelle produksjonen. Mediehusets ledelse landet til slutt på delvis outsourcing og kutt på 42 årsverk.

- Dette er svært dårlige nyheter. Redaksjonen er halvert siden de for et års tid siden gikk i bresjen for å knuse redaksjonen som hjørnesteinen i et mediehus. Redaksjonen er vår sikreste garanti for å bevare kvalitetsjournalistikken, sier Spence i dag.

- Jeg har forståelse for at de må spare, men jeg håper ikke dette er et signal om at de vil kvitte seg med redaksjonen. Da vil de møte motstand fra NJ, legger han til.

- Oppfatter dere at Egmont er råere på kutt enn andre medieeiere?

- Vi oppfatter at Egmont var først og verst i fjor med en ny forretningsmodell hvor de for å spare lønnsutgifter bytter ut fast ansatte journalister med tilknytning til en redaksjon med frilansere og produksjonsbyrå utenfor huset, sier Spence.

- Dette er kanskje et signal om at de fortsetter i samme galeien. Det er illevarslende for de ansatte.

Egmont-direktør Axel Walø avviser at de er på vei mot en full outsourcing av journalistene.

- Vi har ikke outsourcet journalistikken, men har tvert imot sterke interne redaksjonelle miljøer som ivaretar kvaliteten på produktene våre. Vi kjøper i større grad enn tidligere inn redaksjonelt innhold fra eksterne leverandører, men beholder innholdsproduksjonen internt innenfor noen prioriterte områder, sier Walø til Kampanje.