Lørdag var mer en én million seere innom TV 2 Nyhetskanalen. Det er ny rekord. Også TV2.no satte rekord med 1.483.000 unike brukere på nett og mobil søndag.

- Det har åpenbart vært en enormt informasjonsbehov i forbindelse med terroren i Paris, sier nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2.

Les også: Langer ut mot Facebook etter terrorangrepet

Nyhetskanalen var på lufta med sendinger om terrorangrepet i Paris fra kl. 22.30 fredag kveld, en knapp halvtime etter at de første meldingene tikket inn.

- I dette tilfellet kom det gradvis mer informasjon og saken ble større og større. Vi hadde kontinuerlige sendinger på Nyhetskanalen fra 22.30 og de neste 23 timene, sier Årsæther.

- Hvor viktig er det å være først ute når noe sånt skjer?

- Vi har jo som mål å være raskest ute. Det har vi hatt med Nyhetskanalen siden starten, og vår erfaring er at det er vi alltid.

På NRK måtte tv-seerne vente til etter kl. 23 for å bli oppdatert på hendelsene. Det kommenterer Årsæther slik:

- NRK prioriterer ikke fortløpende nyhetsdekning på tv slik som oss. Denne problemstillingen oppstår hver gang det skjer noe stort, og det må de leve med å lenge de ikke har fortløpende nyhetsdekning.

Selv om TV 2 Nyhetskanalen sendte direkte tidligere på kvelden, ventet TV 2 til rundt 23.45 før de sendte i samsending med hovedkanalen.

- Hvorfor ventet dere til da?

- Nyhetskanalen har så godt som full distribusjon, slik at den som er interessert får sett det. Det er veldig få som ikke får inn Nyhetskanalen. Da vi skjønte det fulle omfanget av dette valgte vi å gå i samsending med begge kanalene.

Nå flyttes fokuset i dekningen, forteller Årsæther.

- Nå er vi på dag fire og det blir viktig å dekke makrobildet og hva dette vil få av konsekvenser for storpolitikk, intensivering i Syria og innstramming i flyktningpolitikken. Det er helt åpenbare diskusjonstema som nå kommer.