363.000 fikk med seg første program i andre sesong av «Sofa» på NRK1 i går kveld. Andelen ble på 28,9 prosent av alle seere over 12 år.

Det er høyere enn snittratingen for hele første sesong som var på 345.000 seere og 27 prosent i andel. Dermed slo NRK nok en gang knockout på sine kommersielle konkurrenter.

- Jeg er veldig imponert over seertallet. Vi er det største programmet den dagen med best markedsandel, sier prosjektredaktør Pia Basberg i NRK.

- Det har ikke vært en lett høst for noen kanaler. At det som i utgangspunktet er et litt smalt program samler så mange seere kl. 22.30 på NRK1, er jeg veldig stolt av. Det ser ut som folk begynner å bli kjent med casten vår, legger hun til.

Hun lover nye tilskudd til casten etter hvert.

- Man kommer nok til å bli kjent med nye sofa-fjes utover i sesongen.

NRK har fått en pangstart på tv-høsten og tar ikke bare seere i hele riksuniverset, statskanalen er også den som vokser mest i de kommersielle målgruppene i september. Det skjer på bekostning av TV 2 og Discovery.

- All respekt til NRK, jeg synes de gjør en kjempejobb. Det er en veldig kommersiell tv-kanal. De dropper nyheter i helgene (i primetime, journ.annm.) og satser veldig kommersielt. De er veldig fokuserte på seertall, sa TV 2-direktør Trond Kvernstrøm til Kampanje i forbindelse med september-tallene.

Les mer: - NRK er en veldig kommersiell kanal