«Okkupert» er tidenes største dramasatsing på TV 2 og åpnet med rekordtall for en ny dramaserie med 663.000 seere og en andel på 44,8 seere. Men TV 2s okkupasjon av tv-seerne ser ut til å svekkes. 414.000 så tredje program i serien, 250.000 færre enn på første episode.

Andelen ble på 30,2 prosent.

Les også: «Okkupert» mistet 100.000 seere

- Nedgangen fra forrige uke var større enn ventet, men det er viktig å ta hensyn til at mange ser den i opptak og på Sumo. Med tanke på det kommersielle markedet og annonsørene er det likevel synd at ikke flere ser den lineært, sier tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat.

Han mener «Okkupert» fremdeles leverer på et godkjent nivå.

- Den åpnet veldig høyt og ligger fortsatt på over 400.000 seere. Man kan fortsatt kalle det en dramasuksess, sier Wiberg.

Kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl i TV 2 mener utviklingen er som forventet.

- Vi forventet at det ville falle noe med tanke på at det også går sent på kvelden, men det viktige for TV 2 har vært å bygge en knallsterk søndag og det har vi lykkes med. Det er totaliteten som er viktig for TV 2. Vi har «Farmen» som er i storform og vi ser at seingen på «Okkupert» vil skyve seg over tid. Mange tar den opp og mange ser den på TV 2 Sumo. Total Screen Ratingen (TSR) er meget hyggelgi lesing, sier Dahl til Kampanje.

Episode én hadde en TSR på over 900.000 etter én uke, som inkluderer opptak, reprise og TV 2 Sumo, mens episode to har en TSR på 772.000 seere etter like lang tid.

- Det betyr at det også faller av seere her?

- Det vil justere seg litt inn mot neste uke, selv om det er et tydelig fall fra episode én til episode to. Det så vi også med «Frikjent», at tallene falt gradvis til episode tre for så å løfte seg utover i serien.

«Farmen» hadde 730.000 seere og en andel på 38,2 prosent på ukesfinalen søndag. Det er 35.000 færre seere enn uken før.

På NRK ble det samlet inn penger for å bevare regnskogen i årets TV-aksjon. Innsamlingen hadde et snitt på 618.000 seere og en andel på 49,4 prosent.