Som Kampanje kunne avsløre allerede i går kveld er en ny stor avtale om kjøp av tv-fotball på plass i det nordiske markedet, og det en drøy uke etter at TV 2 kjøpte Premier League for rekordhøye 1,8 milliarder kroner.

Denne gangen er det MTG som blar opp for å vise kamper med storlag som Barcelona, Real Madrid og Juventus når de sikrer seg rettighetene til å vise La Liga og Serie A.

Les også: Viasat kjøper spansk fotball

Tirsdag morgen bekrefter MTG at de har sikret seg eksklusive tv- og streaming-rettigheter for Norden. I tillegg har Norge og Danmark allerede eksklusive rettigheter til franske Ligue 1og disse utvides til å gjelde for Sverige og Finland fra 2016-2018

- Vi sitter nå på rettighetene til flere av de viktigste ligaene utenfor England. I tillegg har vi fra før Champions League – selve indrefileten i internasjonal klubbfotball. Vi gleder oss til å presentere dette for våre seere, og kan vel nå kalle Viasat og Viaplay for selve hjemmet til europeisk fotball. Ved siden av at alle ligaene er av topp sportslig kvalitet, vil det jo selvsagt bli spesielt spennende for oss nordmenn å følge Real Madrid og Martin Ødegaard framover. Jeg ser at Martin selv har ytret ønske om at den spanske ligaen blir å se på norsk tv. Ønsket er herved innfridd, sier Trygve Rønningen, administrerende direktør i MTG Norge.

Det er agentselskapet MP & Silva som har sittet på rettighetene og forsøkt å få dem solgt i Norden siden lenge før sommeren, men de norske tv-husene med TV 2, Discovery og MTG hadde frem til i dag ikke vært villige til å betale nok for rettighetene til å vise kampene fra den spanske og den italienske ligaen.

Men etter at de første rundene av den spanske fotballen har blitt viste på forskjellige web-plattformer og strømmetjenesten Eversport, har MP & Silva og Viasat nå blitt enige om en avtale. Prisen er så langt ikke kjent, men etter det Kampanje kjenner til skal det ha blitt dyrt.

Så langt er det C More, som i dag er eid av TV 2, og Discovery som har delt på disse rettighetene, men som nå må konstatere at rettighetene forsvinner til MTG.

Les også: Slik avgjorde TV 2 Premier League-kampen

- La Liga, Serie A og Ligue 1 er blant de ledende og mest sette fotballigaene i verden, så vi er svært begeistret for å kunne utvide vår internasjonale portefølje med disse eksklusive rettighetene. Vi er helt klart de beste når det kommer til fotballrettigheter og sportsinnhold generelt i Norden – og nå kan vi tilby seerne våre enda mer, spennende live-innhold på alle våre plattformer, sier Jørgen Madsen Lindemann, administrerende direktør i MTG.

Nylig kjøpte også svenske MTG rettighetene til den engelske Premier League-fotballen i Sverige, Danmark og Finland for 1,5 milliarder svenske kroner.

Les også: Tv-krig om Ødegaard-kamper

TV 2 har allerede sikret seg rettighetene til å vise Ødegaards kamper for Real Madrids B-lag, Castilla, på TV 2 Sportskanalen.