TV 2 legger mer penger i høstskjemaet sitt enn noen gang tidligere, og etter en vår med rekordmange nysatsinger med spredt suksess, er det noen av kanalens sikreste kort som skal redde høstjakten. Det betyr at det blir gjensyn med «Farmen», «Jakten på kjærligheten», «Skal vi danse» og «Norske talenter».

- Det er jo ikke så mye å tenke på. Det handler om å videreutvikle programmene som fungerer og fylle på med ting der programmene som ikke fungerte lå, sier TV 2-direktør Trond Kvernstrøm til Kampanje.

Blant programmene fra fjorårets høstsesong som glimrer med sitt fravær finner man blant annet «Ingen kjære mor» og «Torsdag kveld fra Nydalen».

- «Torsdag kveld fra Nydalen» er et program jeg gjerne skulle ha hatt tilbake, men som man har slitt med å få til å fungere optimalt.

Humordamer hele uka
I stedet fortsetter TV 2 å rulle ut humortalkshow med sine mest profilerte komikere og satser på nye sesonger av «Dritseint med Edel» med Henriette Steenstrup og «Det er lov å være blid» med Else Kåss Furuseth. I tillegg får Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne sitt eget talkshow, «Tusvik og Tønne talkshow», basert på podcast-suksessen.

- Vi synes det er gøy å være litt frekke litt senere på kvelden og ikke nødvendigvis være for selvhøytidelige. Tv kan fort bli litt konformt og konservativt. Vi må tørre å gå på motsatt side av skalaen. Det er det som er TV 2s styrke i det kommersielle markedet, at vi byr på helheten, sier Kvernstrøm.

TV 2s hovedkanal har nylig lagt bak seg sitt dårligste halvår på 20 år med en andel på 16,6 prosent blant alle seere over 12 år, men Kvernstrøm avviser at det er grunnen til at de nå satser trygt.

- Dette høstskjemaet har ligget her i et års tid. Det var før vi fikk problemer i januar til mars.

- Setter et merke på himmelen
Det dårlige halvåret betyr også at alt må klaffe for TV 2 i høst for at de skal klare å nærme seg målet om 20 prosent på årsbasis.

- Målet på 20 prosent er ikke noe jeg har satt, men noe som har ligget i TV 2 i alle år. Noen ganger vil det bli 18,9 prosent, andre ganger 21,3 prosent, som det var i fjor. Det aller viktigste er totaliteten. Det så vi senest i sommer, der vi hadde en marginal økning på alle våre seks kanaler selv uten fotball-VM.

- Betyr det at dere skifter fokus fra å se på hovedkanalen til kun å se på gruppenivå?

- Komplementærkanalene hjelper oss å gi et totaltilbud til annonsørene våre, så skal TV 2 være en bredere kanal. Vi må måle totaliteten. Det er det Discovery måler mot oss.

- Men TV 2s motargument har vært at dere når ut til flest raskest på hovedkanalen?

- Derfor blir det viktig for oss at vi beholder hovedkanalen på 20 prosent. Med alle programmene som ligger i skjemaet vårt i år, så understreker vi viktigheten av det.

- Det kan se ut som det målet allerede er tapt for i år?

- Om det skulle bli 19,5 eller om det skulle bli 19 prosent; målet er 20 og vi griner ikke om det ikke blir 20. Men det må ligge der oppe et sted. Det er som å sette et merke på himmelen, så har man en retning å gå etter.

- Må bli tydeligere
I dag ble det også kjent at TV 2 relanserte Bliss som TV 2 Livsstil. Det kommer etter at TV 2 la ned sin filmkanal og erstattet den med TV 2 Humor. TV 2-sjef Olav Sandnes sier TV 2 «må bli tydeligere med sine sjangerkanaler» for å styrke seg i tv-markedet.

- Vi har gitt hovedkanalen mye oppmerksomhet over en årrekke og det kommer til å vedvare, men vi må også lykkes med nisjekanalene, sier Sandnes til Kampanje.

- Hvorfor har dere ikke lykkes tidligere?

- Det er ikke jeg den beste til å svare på. Vårt fokus er hva vi skal gjøre nå, sier han.

Første TV 2-høst
Sandnes vil ikke kommentere hvor mye mer penger TV 2 investerer i høstskjemaet, men refrenget er som det alltid er og det er at «det investeres mer penger enn noen gang tidligere». Om det er nok til å løfte hovedkanalen TV 2 til over 20 prosent igjen svarer TV 2-sjefen følgende:

- Vi har en sterk høst foran men jeg vil ikke gi noen spådommer på prosenter. Men vi er forberedt på at det kommer til å svinge. Noen år er det litt over og andre år er det litt under. Men målsetningen er at det skal ligge på rundt 20 prosent, sier Sandnes.

- Hvis dere lykkes med «Norske Talenter», «Farmen» og alle de andre underholdningsprogrammene. Er du trygg på at TV 2 får solgt seerne til annonsørene?

- Annonseåret 2015 har vært godt, sier han.

- Det er din første tv-høst som TV 2-sjef. Er det spesielt viktig for deg og lykkes?

- Nei, jeg legger ikke noe prestisje i det. Det var like viktig for meg og lykkes denne våren som det er og lykkes denne høsten. For meg handler det om at vi er stort team i TV 2 som ønsker å forbedre oss og at jeg kommer inn innebærer ikke noe forskjell, sier Sandnes.