Den britiske allmennkringkasteren BBC er under evaluering av Cameron-regjeringen. Innen utgangen av 2016 skal et nytt rammeverk og nye nye kjøreregler for den britiske statskanalen være på plass. Kulturminister John Whittingdale vil begrense BBCs muligheter til å utfordre de kommersielle kanalene med store underholdningsprogrammer.

Høyre og Fremskrittspartiet følger utviklingen i Storbritannia med stor interesse.

- Det virker som britene har sagt «look to Frp», for vi har jo lenge sagt at man må se på hvilke oppgaver NRK faktisk skal drive med, sier mediepolitisk talsmann for Fremskrittspartiet på Stortinget, Ib Thomsen, til Dagbladet.

Han forteller at den britiske regjeringens BBC-planer er inspirerende.

- Vi ønsker helt klart å skalere ned på NRKs kommersielle tilbud og vil ta med oss britenes tanker inn i debatten om NRK på Stortinget til høsten, sier Frp-politikeren.

Også Høyres Kårstein Eidem Løvaas synes britenes BBC-planer er spennende, skriver Dagbladet.

- Det er unektelig interessant å studere nøye det oppdraget BBC får, sier han.