Facebook omsatte for 4,04 milliarder dollar i andre kvartal, som tilsvarer 32,8 milliarder kroner med dagens valutakurs. Det er 39 prosent mer enn i sammet periode i fjor.

Facebooks resultat før skatt endte på 719 millioner dollar. Det er ni prosent svakere enn i samme kvartal i fjor.

- Vi leverer nok et sterkt kvartal. Engasjement i alle deler av organisasjonen gjør at vi fortsetter å vokse, og vi vil fortsette å fokusere på kvaliteten på våre tjenester, skriver Facebook-gründer Mark Zuckerberg i kvartalsrapporten.

- Imponerende brukervekst
Espen Grimmert, strategidirektør i digitalbyrået Iprospect, mener Zuckerberg har grunn til å gni seg i hendene over de ferske kvartalstallene. Han er særlig imponert over Facebooks brukervekst.

- Facebook har en imponerende brukervekst på toppen av allerede svært store tall. De stormer mot én milliard daglige brukere. 968 millioner daglige brukere i juni er opp hele 17 prosent det siste året. Den sterke veksten til Facebook gjør gårsdagens Twitter-talle virker enda svakere, sier Grimmert til Kampanje.

Les mer: - Twitter kommer til å stupe

Han påpeker også at Facebook evner å tjene penger på brukerveksten også.

- En god vekst kombineres med at de klarer å tjene mer per bruker, spesielt på mobil. Siste kvartal var inntektene hele 3,45 dollar per bruker, mot 2,63 dollar for ett år siden, sier Grimmert.

- Gedigent overskudd tross store kostnader
Det er vel og merke ikke bare inntektene og antallet brukere som vokser i Facebook.

- Inntektene fosser inn, mens utgiftene vokser ennå raskere. Utgiftsveksten er hele 82 prosent siste år. Det bekymrer mange investorer, men det bør jammen bekymre Facebooks konkurrenter også. Selskapet har jo fremdeles et gedigent overskudd, og de økte utgiftene går i stor grad til å utvikle ennå bedre produkter. Blant brukere står Facebook bare sterkere og sterkere med sin portefølje av selve Facebook, Instagram, Messenger og WhatsapFacebook har tidligere uttalt at 2015 ville bli et år med tunge investeringer. Det har vist seg å ikke være noen overdrivelse.

- Utgiftene er nødvendige for veksten vi trenger nå og i framtiden. Vi investerer i framtidens tjenester, sier direktør Sheryl Sandberg.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Søker suksess: Espen Grimmert tror  Facebook vil levere stadig bedre tjenester innen søk. 

Reklameveksten fortsetter altså, mye takket være bunnsolid og påkostet produktutvikling. Facebooks reklameinntekter steg med 43 prosent til 3,827 milliarder dollar, eller om lag 31,16 milliarder kroner, i andre kvartal. I Norge lå trolig omsetningen på 200-300 millioner i andre kvartal. I hele 2015 vil Facebook omsette for rund én milliard kroner i Norge.

- Vi er imponert over produtkutviklingen til Facebook på annonsesiden.  Stadig bedre videoprodukter og bildekarusellannonsen har bidratt til at vi kan levere bedre resultater til annonsørene, sier Grimmert til Kampanje.

- Over 100 millioner Facebook-søk i Norge
To av tallene Mark Zuckerberg fokuserte på i går var 1,5 milliarder daglige søk og at 40 millioner små bedrifter nå har en Facebook-side.

- .Allerede i dag antar vi at det i Norge er mer enn 100 millioner søk på Facebook hver måned.  Mange av søkene er etter vennene våre, men stadig flere søk er kommersielt interessante som søk etter restauranter, frisører eller ansatte i en bedrift. Gule sider, 1881 og Google skulle nok gjerne hatt mange av de 100 millionene søkene i det norske markedet. Vi tror at Facebook vil levere stadig bedre tjenester innen søk.

- Hvorfor?

-  Fordi de har en unik kunnskapsbase med mye data om både personer og bedrifter og spesielt miksen av disse. Facebook vet hvilke restauranter mine venner i Trondheim har besøkt og i stadig større grad hvor fornøyd vennene var med restaurantbesøket – super nyttig informasjon når jeg søker etter et sted å spise i Trondheim, sier Grimmert.