Navn: Konrad Skogen

Alder: 27 

Stilling: Merkevaresjef for sjokoladeposer i Orkla

Aktuell: Tok nylig hjem sølv under årets Young Lions i Cannes med hjelp av Stratos-kua. 

- Hvor går årets ferie?

- Årets ferie ble bestående av både hetebølge og norsk sommerregn! Det ble elleve gode dager i varmen i Italia. God vin og varmt hav! Også må jeg jo så klart alltid tilbake til mine «roots» på Sunnmøre hver sommer. Blant bakkar og berg (i regn) er der jeg finner indre ro.

- Dere tok sølv i Young Lions med hjelp av Stratos-kua. Kommer vi til å se mye til henne i Nidar-reklamen fremover?

- Stratos er jo et av de mest elskede merkene i dagligvarehandelen i Norge, så det er klart at Stratos-kua alltid skal være synlig og spre glede blant det norske folk. Vi har mye spennende og gode planer for merket i årene som kommer, så det tror jeg blir gøy å følge for alle som er glade i vår luftige melkesjokolade!

- Du arrangerer utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med, hva spiser dere og hvor drar dere? 

- Er det nå jeg skal svare Mark Ritson, Byron Sharp, og Jenni Romaniuk på Mimì e Cocò i Roma for å prate om distinktivitet versus differensiering? 

- Går det an å spise en Freia-sjokolade i sommer uten å tenke på at eieren Mondelez driver virksomhet i Russland?

- Det synes jeg går fint. Men så klart, om man virkelig vil spise Norsk sjokolade produsert i Norge av en norskeid merkevarebedrift, så kan man jo for eksempel spise Stratos eller Nidar!

- Hva er årets PR-flause så langt i år?

- I min bok så er det vel en flause å tenke at det å være distré er det samme som å gjemme tjuvgods i jakkelomma. Men nå jobber jo ikke jeg så alt for mye med PR. 

- Bør myndighetene gripe inn og sørge for at utviklingen av kunstig intelligens ikke løper løpsk (vær så snill og ikke bruk ChatGPT til å svare på dette spørsmålet)?

- Kunstig intelligens er jo allerede her for å bli, så da er det vel riktig å regulere det slik at man er i forkant av eventuelle «kriser». Om man ser på hvordan personlig data og cookies plutselig ble alt for lett å utnytte for store selskaper, så har man vel mye å lære av å være i forkant av slike situasjoner.

- Bør norske medier være til stede på TikTok?

- Man når nok en del av befolkningen som potensielt synes politikk er litt traust og kjedelig. Så jeg vil si at det er oppsider ved å være til stede på TikTok. Men, da tenker jeg at man må klare å holde hodet kaldt og ikke bli for varm i trøya og kaste seg på ulike trender som fort kan bli kleint og feil.

- Hva synes du NRK skal gjøre mer av og hva bør de gjøre mindre av?

- Jeg syns NRK er fantastisk gode til å tilby godt og spennende innhold til hele befolkningen, på tvers av interesser og demografi! Og at de også prioriterer de store idrettsbegivenhetene, som for eksempel kvinnenes VM synes jeg er veldig kult. Jeg skulle gjerne sett mer av de norske herrenes tilstedeværelse i VM på NRK, men det er vel ikke NRK sin feil.

- Har rammene for ytringsfrihet blitt for smale og har du blitt mer redd for å ytre deg offentlig?

- Kanselleringskulturen er jo ganske hissig om dagen. Nå ytrer jeg meg (heldigvis) ikke så mye på sosiale medier eller lignende kanaler, men jeg forstår at de som gjør det føler at det ikke skal mye til før det får negative konsekvenser. La oss lære litt av Solvang, og heller prate litt om ting vi er uenige om istedenfor å hate på hverandre.

- Norske medier har skrevet over 13.000 saker på over ett år om Erling Braut Haaland, men hvilken Haaland-sak savner du å lese?

- Savner den saken om at han scorer hattrick over Brasil i VM-finalen 2026.