Navn: Magne Haugland

Alder: 37

Stilling: Markeds- og kommunikasjonssjef i Uno-X Pro Cycling Team

Aktuell: Har vært med og sette sammen et norsk sykkellag som for første gang er med i verdens største sykkelritt. 

- Hvor går årets ferie?

- Etter Tour de France skal hele storfamilien på 18 personer til Marbella, hvor vi har leid et hus. Der skal vi hygge oss i ti dager sammen. Det blir fantastisk hyggelig!- Uno-X er tidenes første norske lag til start i Tour de France. Hva vil du si skal til for at tour’en blir en suksess?

- Godt spørsmål. På mange måter er det at vi står på startstreken en suksess i seg selv, men vi drømmer om en etappeseier. Det hadde vært ellevilt! Tour’en er en suksess hvis vi fungerer godt sammen som lag, ryttere som støtteapparat – og klarer å sette farge på rittet.- Du arrangerer utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med, hva spiser dere og hvor drar dere?

- Vladimir Putin, Jens Stoltenberg og min bror. Det kunne blitt en spennende diskusjon. Jeg er vokst opp ved havet, så vi spiser selvsagt sjømat. Vi drar til Bilbao, scenen for årets Tour-start.- Går det an å spise en Freia-sjokolade i sommer uten å tenke på at eieren Mondelez driver virksomhet i Russland?

- Ja, uten tvil.  - Hva er årets PR-flause så langt i år?

- Usikker på om det går i kategorien PR-flause, men jeg synes det er bemerkelsesverdig at vi begynner å få en lang rekke saker med politikere, mennesker som er satt til å forvalte folks tillit, som utviser forbausende dårlig dømmekraft og rolleforståelse. Ingen nevnt, ingen glemt.

- Bør myndighetene gripe inn og sørge for at utviklingen av kunstig intelligens ikke løper løpsk (vær så snill ikke bruk ChatGPT til å svare på dette spørsmålet)?

- Kan for lite om temaet.- Bør norske medier være til stede på TikTok?

- Nei, til tross for at jeg jobber mye med sosiale medier selv mener jeg at medier bør være varsomme i bruken av sosiale medier generelt. Det blir veldig fort veldig tabloid.

- Hva synes du NRK skal gjøre mer av og hva bør de gjøre mindre av?

- Definitivt snakke mer om norsk sykkelsport! Færre podkaster med fryktelige rollemodeller.- Har rammene for ytringsfrihet blitt for smale og har du blitt mer redd for å ytre deg offentlig

- Om de ikke er for smale så er de i alle fall under press? Nei, jeg sier det jeg mener og er nok heller ikke i nærheten av å være i kategorien av mennesker som føler mest på dette.

- Norske medier har skrevet over 13.000 saker på over ett år om Erling Braut Haaland, men hvilken Haaland-sak savner du å lese? 

- Absolutt ingen.