Det er Trygg Trafikk, sammen med Fremtind Forsikring, som står bak Refleksdagen som har blitt markert hvert år siden 2006. I 15 år har de kjørt ut store kampanjer for å minne folk på å bruke refleks når høst- og vintermørket nå banker på dør.

Deres oppfordring på dagen er å sette av fem minutter til å feste reflekser på jakker, bagger og sekker.

Markeres over hele landet
Refleksdagen markeres over hele landet, og alle Trygg Trafikks regionskontorer har forskjellige markeringer. Troms og Finnmark, Viken, Oslo og Trøndelag har alle delt ut reflekser til både tilfeldige, og målgrupper som barn og innvandrere, i tillegg til å informere om viktigheten av å bruke refleks.

- Vi opplever mye interesse for refleksdagen, både fra pressen og andre både private og offentlige aktører som ønsker å spre budskapet om refleksdagen i sine kanaler. På vei til kontoret i dag la jeg også merke til at flere aktører stod på gata og delte ut reflekser. Vi i Trygg Trafikk syns det er flott å se at så mange markerer refleksdagen og setter fokus på viktigheten av å bruke refleks, sier Janina Mosti, kommunikasjonsrådgiver i Trygg Trafikk.

I tillegg til å dele ut og informere om refleksdagen ruller de også ut en action-fylt kampanjefilm fra 2019.

- Kampanjefilmen blir vist på kino i flere fylker denne måneden, i tillegg til at vi annonserer med den på sosiale medier, sier Mosti.

På sosiale medier får Trygg Trafikk hjelp av Nucleus. Det var også de som hadde idéen bak kampanjefilmen.

Se Trygg Trafikks kampanjefilmer nederst i saken.

Kjendisdesignere
Siden 2009 har de fått hjelp fra kjente idrettsutøvere, artister og kunstnere til å designe refleksene sine til Refleksdagen. Blant annet har PushwagnerKygo, og Therese Johaug designet refleksene. I år er det Fredrik Skavlan som har ansvaret.

- Som far til seks, har jeg mast om refleks så lenge jeg kan huske. Jeg tror ikke jeg er en spesielt engstelig pappa, men jeg vet som bilist hvor skremmende usynlig både voksne og barn blir i det norske høstmørket. Det er ingen unnskyldning for ikke å få på deg refleksen, sier Skavlan til Trygg Trafikk.

Designet:

Refleksene er som nevnt designet av Fredrik Skavlan. Foto: Reflexprodukter.

Han var selv aldri i tvil da han ble spurt om å være årets refleksdesigner. I tillegg til å være TV-personlighet så er han også tegner og illustratør for Dagens Næringsliv.

- Årets refleks spiller på at katter ser i mørket, men også at katteøyne er som en refleks i mørket. Dessuten er katter det jeg er nest best på å tegne, etter hunder, sier Skavlan.

Hans Martin Sørensen fra Trygg Trafikk er veldig godt fornøyd med at Skavlan tok på seg ansvaret som designer.

- Fredrik Skavlan har en særpreget strek med bred appell. Det er tydelig i årets refleksdesign, som er både humoristiske og karakteristiske i uttrykket – og passer like godt for barn som for voksne, sier Sørensen.

Se kampanjefilmen, produsert av GoElectra, her:

Se informasjonsfilm her: