TV3 legger bak seg en svært mager høst med bare tre egenproduksjoner på lufta. Det har gitt negative utslag på seerandelene. I oktober var TV3 nede i en markedsandel på 3,7 prosent blant alle seere over 12 år, ett prosentpoeng mindre enn samme måned i fjor. Nye TV6 samler 1,1 prosent av markedet, slik at MTG TV-gruppen totalt sett holder seg flytende med en andel på 6,6 prosent.

Men ambisjonsnivået til den nye sjefen for MTG TV i Norge, Morten Micalsen, og programdirektør Andreas Bakka Hjertø er større, og i dag presenterte de våren på TV3, TV6 og Viasat 4.

- Vi har jobbet intenst med produksjonsselskapene for å få opp kvaliteten på konseptene til det nivået vi mener det bør ligge på. Alle programmene har vært gjennom en heftig prosess, sier Hjertø.

Mye er kjent, og det blir blant annet mer «Paradise Hotel». Dette blir syvende år på rad at TV3 sender norske ungdommer til et eksotisk hotell for å feste og skape tv-drama. Programdirektør Andreas Bakka Hjertø lover at årets sesong vil bli minneverdig.

- Vi har sett gjennom alle sesongene og analysert hele produksjonen for å se hva vi kan gjøre for å heve programmet. Jeg kan love et oppusset program, bedre og mer innholdsrikt enn noensinne og selvfølgelig mange pene mennesker, sier han.

Vårens største nysatsing heter «Bertrands metode», der mentaltrener Erik Bertrand Larsen skal hjelpe helt vanlige mennesker med å realisere sitt potensial. Hjertø håper Bertrand skal være for mentaltrening det Hellstrøm har vært for mat på TV3.

- Vi ønsker å dra opp aspirasjonsnivået vårt og gi folk tips og råd om hvordan de kan forbedre hverdagen sin, sier han.

Også «Pascals konditori», der tv-kameraene følger Pascal Dupuy og hans kollegaer, gjør sin debut på TV3 i vår. Det gjør også dokusåpen «Brannstasjonen», som ble presentert på fjorårets vårlansering, men som har ligget i skuffen siden.

Videre blir det mer «Masterchef», denne gangen med både kjendiser og hobbykokker, «Norges styggeste rom», «Boligjakten» og «Luksusfellen».

«Idas fristelser» er vårens egenproduksjon på TV6, mens «Hundepatruljen» skal sørge for et helt annet spenningsnivå på Viasat 4.