I år har 15 norske byråer eller mediekanaler sendt inn totalt 112 bidrag til reklamekonkurransen Epica. Disse er: Anorak, Anti, Creuna, Dinamo, Futatsu Industries, Good Morning, Hei!, JCDecaux, Kitchen, McCann, MK Norway, Motion Blur, Selters Design, SMFB og Try/Apt.

Epica er en konkurranse der byråer konkurrerer i kategorier som reklamefilm, printannonser, utendørs, radio, design og PR. Det som skiller denne konkurransen fra liknende konkurranser, er at juryen består av reklame- og markedsføringsjournalister. Opprinnelig var Epica en europeisk konkurranse, mens det i dag er åpent for bidrag fra hele verden. Totalt er det i år påmeldt 3397 bidrag i de 15 kategoriene.

- Jeg er ganske fornøyd med nivået i årets konkurranse. Det er på en måte en ny gullalder for film med nettbaserte filmer, selv om distribusjonen har endret seg med Youtube og rene onlinefilmer. Det vi ser nå, er at kampanjer blir stadig mer kompliserte og lenger. Her sendes det inn filmer med lengde på hele sju minutter, sier Mark Tungate, som leder årets jury.

Det er en reklamefilm fra Coca-Cola som har dem foreløpige rekorden i lengste film blant de innsendte bidragene,Se den her.

Mark Tungate har merket seg at skandinaviske annonser ofte har et fellestrekk;

- Det virker som om skandinavisk reklame ofte bruker sosial realisme der vanlige folk befinner seg i røffe omgivelser og gjør surrealistiske ting, som for eksempel den norske «Hold torsken»- filmen, sier han.