2012 ble et nytt rekordår for det digitale strategi- og designselskapet Making Waves og omsetningveksten ser dermed ikke ut til å stoppe med det første. De siste tre årene har inntektene til selskapet som selger digtale tjenesteløsninger vokst med 80 prosent.

- Vi opplever sterk etterspørsel fra virksomheter som strategisk satser på digitale kanaler og helhetlig kundeopplevelse. I oss får de en leverandør som kan levere både strategi, design, teknologi og kommunikasjon, og ser dette i et helhetsperspektiv, sier Dag Honningsvåg, administrerende direktør i Making Waves, til Kampanje.

De ferske regnskapstallene viser at fjorårets omsetning stoppet på 220 millioner kroner, noe som også er ny rekord for selskapet. Det var opp 20 prosent fra 2011-omsetningen som endte på 183 millioner kroner. Dermed fortsetter de digitale strategi- og designbyråene å legge frem gode tall. Fredag omtalte Kampanje resultatet til Netlife Research som viste en vekst i inntektene på 23 prosent.

Making Waves-sjefen mener likevel at selskapet vokser i sitt marked.

- Vi plukker markedsandeler fra flere ulike bransjeaktører og med en vekst på rundt 20 prosent så slår vi markedsveksten som vi tror ligger på mellom 12-15 prosent, sier

- Digitalt er kjernen
Making Waves er selskap som vanskelig kan plasseres i en tradisjonell byråsfære med produktspekter som spenner over alt fra strategi, design, teknologi og kommunikasjon. Men det er liten tvil om at selskapet er blitt en betydelig konkurrent for mange av de mer tradisjonelle reklame- og digitalbyråene. Under fjorårets «Byråprofil» markerte da også Making Waves seg sterkt på listen over de beste digitale byråene i landet med en sterk tredjeplass, kun slått av Apt og Mediafront. Tredjeplassen var også én plass opp sammenlignet med 2011-kåringen.

Les også. Han leder Norges beste digitalbyrå

- Det digitale er kjernen i virksomheten vår, og vi mener det er kombinasjonen av kundenes mål, teknologien og menneskefokuset som gir gode løsninger, sier Honningsvåg.

Making Waves-sjefen sier selskapet vant en rekke prestisjekontrakter i 2012 og viser til at det i fjor ble skrevet kontrakter med store kunder som NorgesGruppen, Aker Solutions, Stortinget og Bonnier. Samtidig fortsetter engasjementene for store kunder som FIFA, regjeringen, Orkla, Nordic Choice Hotels, SpareBank1 og VG der mange av oppdragene i tillegg er blitt utvidet.

Mer internasjonalt
Om en skal pirke i noe så er det at veksten i Norge ikke lenger er like sterk som i starten. I 2011 vokste Making Waves med hele 50 prosent. Nå tror Making Waves-sjefen at den fremtidig veksten vil komme utenlands.

- Vår målsetting er å vokse raskere enn markedet og fortsatt ta markedsandeler, men den prosentvise veksten vil nødvendigvis måtte avta noe når det gjelder rekruttering. Men vi ansetter fortsatt i et høyt tempo og vi ansetter i et mye høyere tempo i Krakow enn i Oslo. Vi tror mye av den fremtidige veksten vil komme internasjonalt, sier han.

Making Waves blir nemlig mer og mer internasjonale og hadde ved årsslutt 280 ansatte fra 14 hele nasjonaliteter. Økningen i antall ansatte var på hele 40 prosent mot 2011 og en stor del av denne veksten skjedde i Making Waves’ datterselskap i Krakow.

Veksten i antall ansatte ser heller ikke ut til å gå utover inntjeningen. Konsulentselskapet kan vise til sitt beste resultat noensinne med et driftsresultat på 20 millioner kroner, en økning på 25 prosent fra 2011.

Honningsvåg mener Making Waves har et av bransjens største designmiljø, et miljø som er tett integrert med et sterkt teknologiteam.

- For å lykkes i dette markedet kreves rask omstillings- og tilpasningsevne. Når vi skal bistå våre kunder i dette arbeidet er vår tilnærming et helhetlig og strategisk perspektiv ut fra menneskesentrerte behov, sier Honningsvåg han.

Kjøper selskaper
Making Waves gjennomførte i 2012 også et par oppkjøp. I 2012 styrket selskapet kompetansen innen tjenestedesign, gjennom oppkjøp av tjenestedesignspesialisten Zoot, søkemotorselskapet IntelliSearch og datterselskapet QuestPoint.

- Gjennom et mangfold i organisasjonen styrkes selskapets troverdighet og evne til å tilpasse seg, samtidig som det er inspirerende for de ansatte. Vi mener vi har funnet formelen på hvordan kombinasjonen av tradisjonelt spesialiserte fagmiljøer jobber godt sammen, sier Honningsvåg.

Honningsvåg sier Making Waves fortsatt kommer til å være på utkikk etter gode oppkjøpskandidater også i 2013.

Her ser du regnskapstallene til Making Waves for fjoråret sammenlignet med 2011. Alle tall i millioner kroner.

Making Waves

2012

2011

Endring i prosent

Inntekter

220

183

+ 20

Driftsresultat

20

16

+ 25

Resultat før skatt

20

16

+ 25