Tv-konkurrentene TV 2 og TVNorge lanserte hver sin humordag denne uken. TVNorge la beslag på onsdagen med «NAV» og «Bingobanden», mens TV 2 lanserte nysatsingen «Nårje» og en ny sesong av allerede etablerte «Torsdag kveld fra Nydalen» i går.

Sesongpremieren på «Torsdag kveld fra Nydalen» hadde 408.000 seere og en andel på 27 prosent på TV 2 klokken 21.45. «Nårje» trakk 396.000 seere og hadde en andel på 33,2 prosent 22.45.

Høstens sesongpremiere på «Torsdag kveld fra Nydalen» hadde til sammenligning 328.000 seere.

- Dette er knallgode tall, og viser at vår sterke satsing på humor virkelig funker. Ekstra moro er det jo at både «Torsdag kveld fra Nydalen» og «Nårje» har utspring i vårt eget humormiljø, og at symbiosen mellom den unge generasjonen med komikere og gudfaren selv, Otto Jespersen, virkelig har gått hjem hos seerne, sier TV 2s kommunikasjonssjef Aleksander Valestrand i en pressemelding.

- Humor er viktig for TV 2, og vi føler at vi sitter på den mest spennende komiker-gjengen på tv i dag, mener Valestrand.

Det er likevel TVNorge som tok første stikk denne uka med 534.000 seere og en andel på 30,1 prosent på «NAV»-premieren på onsdag. Byråkratikomedien med Atle Antonsen i hovedrollen sendes imidlertid tidligere på kvelden - klokken 21.00.

Valestrand mener likevel TV 2 forsvarer sin rolle som størst på humor blant de kommersielle kanalene.

- Problemstillingen er ikke så enkel. «NAV» hadde en veldig god premiere og TVNorge fortjener honnør for å laget en god og bred humorserie. Samtidig ligger de andre humorsatsingene deres lagt under det «Torsdag kveld fra Nydalen» og «Nårje» leverte. Så totalt sett så leverer de to programmene bedre seertall i snitt enn det TVNorges satsinger gjør, sier han til Kampanje.

- Uansett blir det en spennede humorvår der tallene for de ulike programmene nok vil variere en del fra uke til uke.