Alle de store egenproduksjonene på de største kanalene er i gang. Noen med bedre seertall enn andre. Kampanje har derfor bedt tre av landets største tv-reklamekjøpere om å kåre høstens «Tv-flopper» og «Tv-topper».

Dette mener mediebyråene Carat, Initiative Universal og OMD er høstens «Tv-flopper»:

– Uten tvil «Lyden av lørdag». NRK1 taper i beste sendetid på lørdag for TV 2 og dette er krise for NRK1. NRK1 har jo i alle år hatt domene på dette tidspunktet og samlet det norske folk gjennom lørdagskvelden, sier Tv- og radiodirektør i landets største mediebyrå, Carat, Jarle O. Thalberg.

Les også: NRK taper lørdagen

Les også: – Ny opplevelse å bli slått av TV 2

I mediebyrået Initiative Universal Media trekker også tv- og radiosjef Christian Sørlie frem «Lyden av lørdag» som et program som har skuffet stort denne høsten.

– Helgsatsingen til NRK har ikke gjort det så bra som ventet, og spesielt dårlig har NRKs nye lørdagssatsning «Lyden av Lørdag» gjort det, sier Sørlie.

Les også: Vil ikke løpe etter seertall

– Sangstjerne også en flopp
Men den største floppen denne høsten er etter Christian Sørlies mening TV3 og deres nysatsing «Sangstjerner».

– TV3s «Sangstjerner» er etter min mening den største floppen av høstens egenproduksjoner. Jeg hadde stor tro på dette konseptet, og det startet relativt bra med 125 000 seere, men har den siste levert langt under 100.000, hvilket er svakt for et slikt konsept, sier Sørlie.

Les også: TV3 økte uten Aulie

Les også: Ingen stjerne-tall for TV3-kjendiser

Fengselskoret leverer ikke
Reklamekjøperne ser med andre ord ikke helt ut til å enes hva gjelder årets tv-flopp, og tv- og radiosjef i mediebyrået OMD, Espen Barås Bye, går til TVNorge for å finne den største.

– Et program det var knyttet store forhåpninger tidlig i høst var «Fengselskoret» på TVNorge. Dette programmet har på ingen måte levert som forventet. Dette tror jeg både vi og TVNorge er enige i. Programmet fikk en del pr i starten og åpnet relativt bra, for siden å ha halvert seertallene. Markedsandelstallene har også sunket betraktelig, sier Barås Bye.

Dette mener mediebyråene Carat, Initiative Universal og OMD er er høstens «Tv-topper»:

Når det gjelder høstens store tv-vinner er reklamekjøperne som representerer byråer som til sammen kjøper reklame over tre milliarder kroner mer samstemte. Her er det TV 2 som sitter på «Tv-toppen».

– TV 2 har de største suksesshistoriene med «Idol – jakten på en superstjerne» og «Skal vi danse». Jeg vil kåre «Skal vi danse» til den aller største suksessen. Det å danke ut NRK1 på selve lørdagskvelden er rett og slett helt fantastisk bra, sier Thalberg i Carat.

Les også: Danser mot nye høyder

Les også: Varsler tronskifte i tv-markedet

– TV 2 har alene flere av høstens topper med både «Idol» og «Skal vi danse» som begge har stabilisert seg på over 600.000 seere. Men også «Senkveld» som nå sist hadde nesten 800.000 seere må sies å være kjempebra, sier Sørlie i Initiative Universal Media.

Roser TVNorge
Igjen så skiller Barås Bye i OMD seg litt ut når han trekker frem «Snabbgrabbar» som høstens «Tv-topp». Barås Bye kårer dermed TVNorge til kanalen med årets topp og årets flopp.

– Hvis jeg skal kåre en vinner må det være «Snabbgrabbar» på TVNorge. Riktignok var det også her store forhåpninger til programmet, men her har kanalen klart å innfri i motsetning til «Fengselskoret». Programmet er bredt og appellerer til mange, sier Barås Bye.

Les også: Valebrokk spår om tv-krigen

Men Barås Bye innrømmer samtidig at det er vanskelig å komme utenom TV 2 og TV 2s største tv-hits.

– Jeg kommer ikke helt utenom å nevne TV 2 med «Idol», «Jakten på kjærligheten» og «Skal vi danse» som også alle gjør det fantastisk bra denne høsten, sier Barås Bye.