I går var det også slutt for TVNorges store dansesatsing denne våren, «Dansefeber», og litt i skyggen av TV 2s «Skal vi danse» har TVNorge-serien greid et gjennomsnittlig seertall på 285.000 seere og en markedsandel i riksuniverset 12+ på 17,3 prosent. Det viser tall fra TNS Gallups tv-meter. Finaleprogrammet ble sett av 266.000 seere, noe som holdt til en andel på 16,6 prosent.

Dermed ble det i realiteten ingenting av den bebudede danseduellen mellom TVNorge og TV 2. TV 2-serien var nemlig overlegen med snitt på 652.000 seere og en markedsandel på 39,0 prosent, og TV 2 har allerede varslet at det blir en ny runde. I TVNorge er de imidlertid rimelig fornøyd med «Dansefeber», og mye tyder på at det blir mer dans også der i gården.

– Med 285.000 seere i gjennomsnitt, på et sendetidspunkt som vi må innrømme var litt for seint og i direkte konkurranse med «Krøniken» på NRK1 som til tider tømte landet for seere, er vi så fornøyde at vi vil vurdere veldig nøye å satse på en sesong til av «Dansefeber», sier informasjonsdirektør Jens-Petter Gjelseth i TVNorge til Kampanje.

På tross av at «Dansefeber» ikke har greid å skape den samme feberen som «Heia Tufte» på mandagskveldene på TVNorge, mener Gjelseth at serien har fungert veldig bra.

– Vi synes den har fungert kjempebra både produksjonsmessig og seertallsmessig i forhold til de viktigste målgruppene våre. Men i denne bransjen er det marginalt, og hadde vi hatt 317.000 seere i gjennomsnitt, hadde vi vært kjempefornøyde. Seertallsmessig blir det meste en nedtur etter «Heia Tufte», men det er ikke hvert år vi har «Heia Tufte» eller «Lost». Nå skal vi evaluere nøye og ta en beslutning i løpet av våren på om vi satser på en sesong til, sier Gjelseth.

Det bekymrer imidlertd ikke Gjelseth at «Dansefeber» ikke har levert på samme nivå som seersuksessene i fjor høst.

– Ser vi på totaltallene for januar og februar leverer vi tall som vi er voldsomt fornøyde med og som absolutt er bra i forhold til det vi har estimert. Det samme gjelder så langt i mars. Når det gjelder «Dansefeber» traff vi veldig godt i de yngste målgruppene, og blant jenter i alderen 12-19 år hadde vi en seerandel på 47,6 prosent. Hadde programmet gått tidligere, ville dette tallet helt sikkert vært enda høyere, sier Gjelseth.

– Blir det DVD av «Dansefeber»?

– Det foreligger ingen umiddelbare planer om det, sier Jens-Petter Gjelseth.