Mye har skjedd siden Martin Vikesland tok fatt på jobben med å lede Netlife Research i 2006, og kanskje aller mest i løpet av det siste året. I fjor sommer gikk Posten inn som største eier i selskapet. I år endret de navn til Netlife Design, samtidig som Bring Dialog ble omdøpt til Netlife Dialog.

Nå går Vikesland av som daglig leder i Netlife Design.

- Årsaken til det er ganske enkel. Jeg har vært her i snart 12 år, og vært ansvarlig for mange og lange etapper i Netlife Research, nå Netlife Design. Nå har jeg lyst til å jobbe med litt andre ting, og så er kanskje tiden inne for nye krefter i Netlife Design. Jeg skal fortsatt være eier Netlife og sitte i styret, så jeg vil jobbe med et fra den vinkelen, men i daglig leder-rollen tenker jeg det er fint å få litt endring, sier han til Kampanje.

Netlife ble etablert i 2000. Vikesland kom med i 2006 og han eier i dag 1,69 prosent av aksjene i Netlife-gruppen. Disse aksjene skal han beholde. Posten er majoritetseier med 87,14 prosent av aksjene.

- Gjorde Postens oppkjøp og årets ommlegging det enklere å ta denne avgjørelsen?

- På mange måter er det nesten omvendt. Jeg har jobbet i to år nå med den neste etappen, og det har vært veldig motiverende og morsomt. For min del har det gitt mer energi enn det har tatt.

Vikesland blir nå daglig leder i selskapet Value Accounting, der han også går inn som eier, samtidig som han går inn i styret i Netlife-gruppen.

- Martin Vikesland har ledet oss fra 2006. Da var vi en gjeng lidenskapelige fagpersoner som jobbet knallhardt for å gjøre internett til et bedre sted  -  for folk. Det gjør vi fortsatt, men nå med struktur og forretningsteft. Det er Martins fortjeneste. Nå skal Martin bli styremedlem i Netlife, og pusle med egne prosjekter, skriver Jostein Magnussen i et blogginnlegg. Han er en av de tre opprinnelige gründerne av selskapet.

Les mer: Netlife Research og Bring Dialog «blir ny»

I 2016 hadde Netlife Design og Netlife Dialog selskapene en samlet total omsetning på 276 millioner kroner og samlet totalt resultat før skatt på 23,9 mill. Selskapene sysselsetter rundt 166 menneskerog det er vedtatt at de to selskapene skal samlokaliseres – i et nytt bygg under oppføring på Youngstorget 3.

Arild Horsberg skal fortsatt lede Netlife Dialog og Netlife-gruppen. Nå starter jakten på ny daglig leder i Netlife Design.