Netflix legger frem sine regnskapstall for årets første kvartal og innleder med dermed kvartalssesongen i 2017 for medier- og techselskapene – og for et overskudd. Netflix slår i bordet med et overskudd på 178 millioner dollar, mer enn fire ganger så stort som på samme tid i fjor.

Det skjer samtidig med at den norske regjeringen i dag besluttet å granske pengeflyten i strømmemarkedet.

Overskuddet stiger som en følge av at Netflix i årets tre første måneder ikke hadde en stor produksjon av typen «House of cards». Dermed faller produksjonskostnadene og markedsføringskostnadene og resultatene øker.

Men fraværet av en «House of cards»- suksess, merkes også på bruker tallene selv om strømmegiganten nå nærmer seg med stormskritt 100 millioner abonnenter.

Netflix-sjefen Reed Hastings er ikke bekymret.

- Markedet er så stort. Tenk på det, når du ser på et program fra Netflix og blir hekta på det. Da sitter du oppe hele natten. Vi konkurrerer egentlig med folks søvn, sier Hastings.

Kundeveksten var på snaue fem millioner, og det var svakere enn analytikernes estimtaer. Løfterik guiden for resten av året med en vekst på 8,15 millioner kunder i andre halvår og en heftig pengebruk for resten av året løftet likevel aksjen til slutt.

Netflix skal i år bruke en milliard dollar på å markedsføre de mange nye seriene og filmene selskapet er i gang med og ikke minst seks milliarder dollar på egne produksjoner.