Markedet for online video er voldsom vekst både på mediesiden og blant markedsførere. Nå ruster det norske oppstartsselskapet Vibbio, seg for en bredere lansering av tjenesten med å få inn Orkla på eiersiden samtidig som de henter inn en salgsdirektør.

Les også: - Å lykkes på nett er ikke det samme som å lykkes på tv

- Orkla gikk inn med en investering i Vibbio, som del av deres satsning med strategiske startup-investeringer i tjenester som kan bidra sentralt i Orkla. I tillegg til investeringen ble det også fremforhandlet en spennende samarbeidsavtale, sier Vibbio-gründer og daglig leder, Marianne Bratt Ricketts.

Vibbio tilbyr et online verktøy for produksjon, redigering og lagring av video til bruk i markedsføringsøyemed skal fremover være merkevaregigantens utvalgte video-markedsføringspartner.

- Det gir oss en fantastisk mulighet til å få bevist fleksibiliteten i bruken av videoverktøyet vi har bygget, og som vi fortsetter å videreutvikle i tiden fremover,  Ricketts.

I første omgang dreier det seg om ti utvalgte Orkla-brands som skal gå med i et pilotprosjekt der video-plattformen skal tas i bruk.

- Vi er i gang med Pierre Robert, Orkla Health og Define, og har hatt introduksjonsmøter med blant annet Orkla Foods og Idun. De kommende ukene skal Vibbio også introduseres inn i Orkla Foods Sverige, og flere andre av de svenske merkevarene, sier Bratt Ricketts. 

Les også: Norsk video-startup åpner kontor i Danmark

- Noe annet med proffe salgsfolk
I tillegg henter Vibbio for første gang inn en salgsdirektør, for på den måten stå bedre rustet til det Bratt Ricketts mener blir en større lansering av plattformen.

- Vi har i dag mange store kunder med på plattformen og har fått verdifull feedback. I løpet av februar vil vi lansere, men for å kunne skalere dette ordentlig trenger vi en salgsdirektør. Vi har ikke hatt noen egne salgsfolk og det er ledelsen og marketing-menneskene som har drevet salget. Det er noe annet med profesjonelle salgsfolk som har rutinene og som kan de nye og gode verktøyene. Det er først nå vi kan trykke skikkelig på gasspedalen, sier Ricketts.

- Åpner dere for partnerskap?

- Det er absolutt et ønske fra vår side og noe vi vil diskutere med Maria. Vi ser på det som godt tegn hvis ledelsen viser interesse for selskapet, sier Vibbio-gründeren. 

Går fra en video-startup til en annen
Den nye salgsdirektøren heter Maria Willioch og kommer fra en tilsvarende stilling i video-selskapet TwentytThree, men avviser at hun går til en konkurrent når hun nå pakker kofferten og flytter hjem til Oslo fra København. 

- På ingen måte. Der TwentyThree har en plattform for distribusjon, analyse og konvertering fyller Vibbio behovet som kommer ett steg tidligere i arbeidsflyten, nemlig produksjon av innhold, som man senere skal publisere i forskjellige kanaler, kanskje via en plattform som TwentyThree. De to utfyller hverandre veldig godt, og behovet for den ene blir bare større av at den andre blir mer utbredt, sier hun.

Les mer her: Ny start-up skal utfordre content marketing-byråene

Willoch sier hun har vært med på «en fantastisk reise» hos sin tidligere arbeidsgiver i TwentyThree,

- Jeg har fått muligheten til å være med på å bygge en internasjonal salgsstrategi og ett salgsteam fra bunnen av. TwentyThree var veldig tidlig ute med å snakke om video i markedsføring, og har helt klart vært med på å definere video-markedsføring som kategori, sier Willoch.

- Hvorfor bør norske selskaper buke mer  online video i markedsføringen sin? 

 

- Det er en av de aller største trendene innen markedsføring, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Å inkludere video på en nettside kan øke konverteringsraten med over 80 prosent, sier hun. 

- Kan bruke erfaringen sin:

Gründer og administrerende direktør Thomas Madsen-Mygdal ønsker Maria Willoch lykke til videre i Vibbio. - Vi er glade for at hun kan bruke sin erfaring fra TwentyThree til å ta et neste skritt i karrieren, sier han.

- Flere samarbeidsflater enn konkurranse
Hos Willochs tidligere arbeidsgiver TwentyThree, sier gründer og administrerende direktør Thomas Madsen-Mygdal at Willoch har vært én av et team på 35 mennesker i København og San Francisco.

- Vi følger vår plan om å hente inn 20 mennesker i 2018 og skal vokse til over 50 ansatte. Maria har valgt å akseptere en stilling i et norsk selskap å flyttet tilbake dit. Det støtter vi og er glade for at hun kan bruke sin erfaring fra TwentyThree t il å ta et neste skritt i karrieren. Det som bygger økosystemer er nå tidligere ansatte tar med seg all sin erfaring inn i lederroller i nye oppstartselskaper.

Heller ikke Madsen-Mygdal mener Willoch går til en konkurrent og viser til at TwenyThree allerede er globale og mer markedsføringsorientert, mens han oppfatter Vibbio mer som en regional tjeneste som fokuserer mest på produksjon.

- Her er det flere potensielle samarbeidsflater, enn konkurranse, sier han.