Så kom dagen, da det kanskje lengstvarende kunde/byrå-forholdet i bransjen opphørte.

Jeg har aldri jobbet med Audi. Selvfølgelig ikke, for det har vært Thorbjørn Naug sin kunde. Hvis det én gang er lov til å si «noen sin kunde», så er det nå.

For Thorbjørn Naug er unik. Hvem kan skilte med slike ekstremt lange kundeforhold som ham? Jeg kjenner ikke Naug tett og nært, da vi aldri har jobbet i samme byrå, men han har alltid vært en av de jeg respekterer og har sett opp til aller mest i bransjen. Fordi han er ærlig, stødig, hyggelig, ryddig, glad i Guinness, og så fordømt kompromissløs dyktig. Kompromissløs på faget, på sin (sett utenifra) stille måte. Uten behov for å braute eller bromle, ikke nevneverdig PR-kåt.

Og uten å leke stolleken slik vi andre har holdt på med. I en bransje hvor alt skifter fortere og fortere for hver time, er han en lojalitetsbauta med et lunt smil og en fagkompetanse som har vært i konstant utvikling hele hans karriere.

Nå er ikke dette en hyllest til at alt var bedre før. For det synes jeg virkelig ikke.

Dette er en hyllest til en kar som er opptatt av å utvikle seg videre, for enten du vet det eller ikke, enten du kjenner ham eller ei, så er han en hedersmann av en inspirasjonskilde som er en svært sjelden rase. Spesielt fordi han, sannsynligvis like stille som alltid (igjen: sett utenfra), kommer til å fortsette å lage fantastiske ting sammen med de kundene han har jobbet med i en årrekke, og nye. Derfor bør han også være svært vanskelig å komme utenom når Kreativt Forums største hederspris, Gullblyanten, skal deles ut i mars neste år. (Det BØR stå mellom ham og Stig Bjølbakk i SMFB)

Nå er det et nytt byrå i Pol-position når det gjelder å markedsføre Audi. Og det teamet som er påtenkt jobben der har bil-erfaring så det holder, de også, og har laget utrolig mye bra for VW. Er det noen som kan jobbe i årevis med Audi, og levere nye varer, så er det dem. Men allikevel, på en dag som i dag, noe sentimental, tenker jeg:

Hvordan i all verden skal de hoppe etter Naug?