Norske byråer sendte inn 36 filmer til vurdering for Cannes Lions-juryen i år. Der ble to av dem funnet verdige shortlist; «The Kayak» for Finn og «The Silver Hand» for Canal Digital. Begge fra Try/Apt.

«The Silver Hand» er produsert av Bacon OSL med Bart Timmer på regi. Se den her:

«The Kayak» er produsert av Motion Blur med Harald Zwart på regi. Se den her:

Til sammenligning har svenske byråer fått inn seks bidrag på shortlist og danskene én.

I år har Erik Heisholt sittet i film-juryen som representant for Norge.

Les også: Norske reklamefolk i Cannes-juryer

Det ligger an til å bli et Cannes-år på linje med fjoråret i antall norske priser, men i fjor vant Anti Grand Prix i design, noe som veier en god del tyngre enn de tre bronseløvene og den ene sølvløven de norske byråene har fått så langt i år.

I fjor ble det to bronseløver på Norge i filmkategorien; SMFB fikk for Ikea-kampanjen «The Second Hand Campaign», mens Try/Apt vant for «Taxi Stoltenberg».

Hvilke reklamefilmer som kan kalle seg de aller beste i ett år fremover, blir kjent lørdag kveld. Totalt ble det sendt inn 3070 filmer fra 67 ulike land til vurdering i år, noe som er opp fra 2838 innsendte filmer i fjor.

I fjor var det to Grand Prix-vinnere i film-kategorien; den britiske kampanjen «Sorry I spent it on myself» for Harvey Nichols laget av adam&eve/DDB, London. Den andre vinneren var «The Epic Split» av Forsman & Bodenfors for Volvo Trucks.

De siste shortlister i årets Cannes Lions kommer i morgen, fredag. Da slippes lister for Titanium & Integrated, Film Craft og Branded Content & Entertainment.