Denne uken melder Bonnier Media at de knytter til seg Norges største instagrammer, Denice Hagen (20). Hagen står bak profilen Interior123 som har 1,8 millioner følgere.
 
- For oss er det viktig å knytte til oss de riktige profilene vi skal jobbe med innen de segmentene vi satser på. Vi håndplukker et fåtall profiler som vi skal samarbeide og vokse sammen med. Denice Hagen er en av disse som vi har fulgt med på lenge og som vi føler er helt rett i forhold til den satsningen vi gjør innen interiør og boligsegmentet, sier Stian Johansen i Bonnier.
 
Bonnier skal representere Denices Instagram-konto (@interior123), en ny interiørblogg ved samme navn og rådgivningstjenester som skal hjelpe kommersielle aktører å bli store på Instagram. 
 
- Vi gleder oss veldig til å starte samarbeidet nå i begynnelsen av november. Vi ser frem til å jobbe med en ung og kompetent profil som virkelig kan det med å engasjere sine følgere og inspirere interiørinteresserte mennesker verden over.
 
- Hvordan fordeles inntektene?
 
- Vi baserer forretningsmodellen på at influenceren og vi deler på omsetningen. Hvor stor andelen er kontraktfestes individuelt, sier Johansen.

Jobber som agent:

- Jeg er den som forvalter de kommersielle interessene rundt interior123. Både inn mot Bonnier, men jobber også tett med Denice om kurs og foredrag, sier tidligere Amedia-sjef, Monica Onsrud.

- Vi håper på å få frigjort tid
Denice Hagen har ikke vært under noe annet nettverk tidligere, men har jobbet sammen med agenten Monica Onsrud som tidligere jobbet i Amedia som rubrikksjef. 

Les også: Amedias rubrikksjef slutter

Onsrud er også en del av samarbeidet. Hun kan fortelle til Kampanje at det var Bonnier som tok initiativ til samarbeidet der partene allerede før helgen gjennomførte sitt første planleggingsmøte.

- Det var Bonnier som kom til oss, og det de la frem var innenfor rammen av det vi kan utvikle i forhold til det interior123 er. Vi syns utvikling i samarbeid med et magasinforlag som er tunge på interiør er spennende.

- Hva håper du og Denice på å få ut av samarbeidet?

- Når vi samarbeider med Bonnier er det delvis for å få frigjort tid, og vi er avhengig av en partner som kan hjelpe med den kommersielle biten. Det er et godt valg med porteføljen de har i ryggen. Denice jobber for tiden mye med Instagramopplæring og -kursing av bedrifter. Hun ønsker å konsentrere seg mer om det - med en tung mediepartner i ryggen, sier Onsrud.

- Hva går din agentrolle konkret ut på?

- Jeg er fortsatt den som forvalter de kommersielle interessene rundt interior123. Både inn mot Bonnier, men jobber også tett med Denice om kurs og foredrag, sier Onsrud.

Satser også på digital video

I tillegg til avtalen med Denice Hagen, har Bonnier inngått avtale med Hanna-Martine Slåttland Baller, som profilerer seg gjennom både blogg, Instagram og YouTube.

Bonnier Media satser stort på video digitalt, og har nå nylig inngått et tett samarbeid med det relativt nyetablerte Bonnier-selskapet United Screens som jobber med YouTube-profiler både i Sverige og Norge.

- Hanna-Martine er en av de største Youtube-profilene for unge kvinner i Norge og en profil vi tror veldig på. Hun har utrolig mye potensiale både på Youtube, men også på bloggen og Instagram-kontoen hennes som vokser i rekordfart, sier Johansen.